Skolen i samfundet
0   6

"Hvad skal vi med skolen?" - Ny podcast stiller skarpt på skolens tilstand

I den nye podcastserie "Hvad skal vi med skolen?" bliver en række væsentlige samfundsstemmer og forældre inviteret i studiet for at komme med deres bud på, hvordan folkeskolen skal overkomme de udfordringer, den står overfor.

"Vi skal forstå den (skolen, red.) som en investering, snarere end en udgift. Lad os insistere på, at når vi ser på bundlinjen, så er det en helvedes god investering at sørge for, at folkeskolen har de bedste rammer."

Sådan lyder det fra formand for 3F, Per Christensen, der i fællesskab med Politikens chefredaktør, Christian Jensen, er inviteret i studiet til første afsnit af den nye podcast-serie "Hvad skal vi med skolen?".

Artiklen fortsætter under banneret

Skolens vigtigste opgaver. Hvorvidt den skal påtage sig ansvaret at opdrage og disciplinere elever. Og hvordan man får gjort op med det blakkede ry, der omgiver den, er blot nogle af tematikkerne, der bliver vendt, når de to stemmer og personer forholder sig til den danske folkeskole samt dens udfordringer og fremtid.

Danmarks Lærerforening, Folkekirkens Skoletjeneste og Skole & Forældre samt DeltagerDanmark står bag den nye podcast, der en del af et større initiativ mellem parterne.

"Initiativet handler om at fremme den lokale demokratiske debat, om hvad formålet med at drive grundskole i Danmark er, og hvordan det bedst udmøntes i praksis". Det meddeler DeltagerDanmark i en pressemeddelelse.

Udover kendte og væsentlige stemmer med viden, erfaringer og holdninger på skoleområdet, bliver der også inkluderet forældrestemmer i den nye podcast. De får på samme måde - omend i kortere varighed i første afsnit - lov til at forholde sig til store og små spørgsmål, der vedrører folkeskolen.

Første ud af fem afsnit kan hentes via Spotify i dag, den 13. august.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen