Politikens chefredaktør, Christian Jensen, samt 3F-formand Per Christensen vender anekdoter og holdninger til folkeskolen i første afsnit af "Hvad skal vi med skolen?"

"Hvad skal vi med skolen?" - Ny podcast stiller skarpt på skolens tilstand

I den nye podcastserie "Hvad skal vi med skolen?" bliver en række væsentlige samfundsstemmer og forældre inviteret i studiet for at komme med deres bud på, hvordan folkeskolen skal overkomme de udfordringer, den står overfor.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi skal forstå den (skolen, red.) som en investering, snarere end en udgift. Lad os insistere på, at når vi ser på bundlinjen, så er det en helvedes god investering at sørge for, at folkeskolen har de bedste rammer."

Sådan lyder det fra formand for 3F, Per Christensen, der i fællesskab med Politikens chefredaktør, Christian Jensen, er inviteret i studiet til første afsnit af den nye podcast-serie "Hvad skal vi med skolen?".

3F-formand: 'Kampen for folkeskolen er for vigtig til at overlade til jer alene' 

Skolens vigtigste opgaver. Hvorvidt den skal påtage sig ansvaret at opdrage og disciplinere elever. Og hvordan man får gjort op med det blakkede ry, der omgiver den, er blot nogle af tematikkerne, der bliver vendt, når de to stemmer og personer forholder sig til den danske folkeskole samt dens udfordringer og fremtid.

Danmarks Lærerforening, Folkekirkens Skoletjeneste og Skole & Forældre samt DeltagerDanmark står bag den nye podcast, der en del af et større initiativ mellem parterne.

Buschaufføren og læreren skal sammen løfte folkeskolen 

"Initiativet handler om at fremme den lokale demokratiske debat, om hvad formålet med at drive grundskole i Danmark er, og hvordan det bedst udmøntes i praksis". Det meddeler DeltagerDanmark i en pressemeddelelse.

Udover kendte og væsentlige stemmer med viden, erfaringer og holdninger på skoleområdet, bliver der også inkluderet forældrestemmer i den nye podcast. De får på samme måde - omend i kortere varighed i første afsnit - lov til at forholde sig til store og små spørgsmål, der vedrører folkeskolen.

Første ud af fem afsnit kan hentes via Spotify i dag, den 13. august.

 

 

Læs mere

Første afsnit af "Hvad skal vi med skolen?"kan du lytte til her

Powered by Labrador CMS