Debat
0   156

Birthe Rønn og fremmedhadet

Birthe Rønn og fremmedhadet

I TV2-nyhederne den 20. oktober var der et klip fra partiet Venstres landsmøde, hvor retsordfører Birthe Rønn Hornbech udtalte følgende:

Artiklen fortsætter under banneret

'68'ernes frie opdragelse har spillet fallit. De lærere, der dengang ønskede at ophæve alle autoriteterne, har måttet lære det på den hårde måde. Nu bliver de banket af eleverne. Ud med 68'ernes uansvarlighed, ind med det personlige ansvar, ind med skyld, ind med konsekvens. . .'.

Jeg spørger da, hvad har DLF gjort eller tænkt sig at gøre i anledning af sådanne udtalelser af et kendt folketingsmedlem? Hvorledes støtter foreningen voldsramte lærere, der eventuelt tog en lærereksamen i 1968 eller deromkring? Hvor langt skal DLF finde sig i partiet Venstres fremmedhad.

Mit svar er: Find en voldsramt lærer, der er en såkaldt 68'er, og støt denne lærer i en injuriesag mod Birthe Rønn Hornbech, hellere i dag end i morgen. . .

Jørgen Kjærgaard

Silkeborg

Svar

Da lærerne på Abildgårdskolen i Odense nedlagde arbejdet som protest mod, at en række voldelige, behandlingskrævende elever stadig går på skolen, var der mange, som udtrykte forståelse - ikke bare blandt lærere, men bredt i samfundet. Lærernes situation på Abildgårdskolen - og på mange andre skoler - er udtryk for, at kommunerne ikke er i stand til at løfte deres opgave med at skaffe de nødvendige behandlingstilbud.

DLF har naturligvis kontakt til lærerne på Abildgårdskolen. Samtidig arbejder vi landspolitisk for at få kommunerne til at bruge de nødvendige ressourcer på gruppen af behandlingskrævende elever.

Vi er jo vant til, at folkeskolen er godt stof i den politiske debat, og spørgsmålet om behandlingskrævende børn har ikke været nogen undtagelse. Desværre ser vi også af og til, at nogle politikere forsøger at score billige politiske point på folkeskolen. Dit citat er et godt eksempel - og jeg deler din frustration.

Vi vil ikke vinde noget ved at gå rettens vej i form af en injuriesag mod Birthe Rønn Hornbech. Der findes ingen lov mod den slags politiske udtalelser.

Vores opgave som lærere skal snarere være at formidle et sagligt billede af vilkårene for undervisning i folkeskolen - på godt og ondt - til befolkningen. For mig handler det om at få afvist den letkøbte politiske populisme og samtidig få en saglig diskussion om folkeskolens problemer og muligheder.

Anni Herfort

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ