Skolepolitik (Christiansborg)
0   6

Ellen Trane Nørby er ny undervisningsordfører

Venstres tidligere undervisningsminister, Ellen Trane Nørby, er udpeget som ny ordfører på undervisningsområdet. Her er et overblik over partiernes ordførere på folkeskoleområdet.

Venstres hidtidige undervisningsordfører, Anni Matthiesen, overlader posten som undervisningsordfører til en gammel kending, idet partiets tidligere undervisningsminister og sundhedsminister, Ellen Trane Nørby, fremover skal varetage posten som undervisningsordfører hos Venstre. Det står klart, efter at Venstre netop har fordelt udvalgs- og ordførerposter på sit sommergruppemøde.  Anni Matthiesen skal fremover blandt andet være social- og indenrigsordfører.

Også Dansk Folkeparti har netop gennemført sit sommergruppemøde, og her blev det besluttet, at Alex Ahrendtsen fortsætter som folkeskoleordfører - i tæt samarbejde med Marie Krarup, der også skal være gymnasieordfører og børne- og undervisningsordfører.

Artiklen fortsætter under banneret

Jens Joel ny ordfører for Socialdemokratiet

Hos regeringspartiet Socialdemokratiet har Jens Joel overtaget posten som undervisningsordfører efter Annette Lind, der - efter at have udtrykt sin skuffelse over ikke at være blevet ny undervisningsminister - nu glæder sig over nye tunge poster som bl.a. udenrigspolitisk ordfører, en plads i gruppeledelsen og leder af den danske gruppe i Nordisk Råd.

Hos SF ligger ordførerskabet på undervisningsområdet fortsat hos Jacob Mark, og det samme gælder Enhedslistens Jakob Sølvhøj.

Liberal Alliances undervisningspolitik tegnes og formuleres nu af Henrik Dahl, mens det bliver læreruddannede Mette Thiesen, der som skolepolitisk ordfører tegner folkeskoleområdet for det nye parti i Folketinget, Nye Borgerlige.

Hos de Konservative er tidligere børne- og socialminister Mai Mercado ny undervisningsordfører, mens erfarne Marianne Jelved fortsætter i samme rolle hos de Radikale. Her suppleres hun af Lotte Rod, der bl.a. får titel af børneundervisningsordfører - med fokus på pædagogik og didaktik, oplyses det fra partiets pressetjeneste.

Hos Alternativet hedder undervisningsordføreren nu Torsten Gejl, der har overtaget posten efter Carolina Magdalene Maier, der ikke blev genvalgt til Folketinget.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ