Blog
0   5

Fortæl din yndlings billedbog for de mindste elever

Abonner på nyt om Historiefortælling i skolen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Sådan blev min yndlings billedbog ”Cykelmyggen Egon” til levende mundtlig fortælling ved sommerfortællinger for børn på Odense Hovedbibliotek i sommeren 2019

Jeg fik en henvendelse fra en børnebibliotekar ved Odense Hovedbibliotek, om jeg ville fortælle en billedbog til deres ugentlige sommerfortællinger for børn. Med henvendelsen fulgte en liste over kendte billedbøger. Umiddelbart tænkte jeg – Billedbøger læser man op og kigger på sammen med børn. Det har jeg haft stor fornøjelse af mange gange sammen med mine børn og børnebørn. Jeg er  ikke som den store billedbogsoplæser, men jeg elsker at fortælle historier for børn - lige ud af hovedet og uden bog, sådan som jeg fik fortalt historier i min egen barndom.

Jeg sagde ja, og valgte den af bøgerne, som jeg holder allermest af  ”Cykelmyggen Egon” skrevet og tegnet af Flemming Quist Møller udgivet 1967 – Jeg tænkte, Det går jo nok.

Da tiden nærmede sig, bestemte jeg mig for, at jeg ville forsøge at genfortælle bogen, sådan som jeg kunne genkalde den i min erindring. Jeg var overrasket over, hvor meget jeg huskede. Jeg skrev en oversigt over de billeder, som jeg så for mit indre blik. Derefter gik jeg i gang med at fortælle historien ud fra min billedoversigt. Efterhånden havde jeg en fortælling med mine egne ord på næsten 15 minutter. Først herefter kiggede jeg i bogen. Jeg var dybt overrasket over, hvor meget og hvor mange detaljer jeg havde fået med. Jeg føjede et par vigtige detaljer til og så var jeg klar.

På den aftalte dag fortalte jeg ”Cykelmyggen Egon” lige ud af hovedet og uden bog. Børnene på 5 – 9 år og deres forældre lyttede overraskende opmærksomt. Da jeg til slut fortalte dem, at Cykelmyggen Egon, også var en billedbog, som kunne lånes her på biblioteket, fik de alle travlt med at sikre sig et eksemplar.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg var glad og bestemte mig for, at det ikke var sidste gang jeg genfortalte en af mine elskede billedbøger for børn.

Jeg tror, at ideen er ret let at kopiere, særligt hvis du vælger netop den yndlings billedbog for børn, som du ofte hørte den gang du selv var barn. Eller den, som du har været særlig glad for at læse op for dine børn. Under alle omstændigheder er det godt at erindre de mange nære og betydningsfulde timer, som de fleste af os har haft med at høre eller læse billedbøger for børn.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.708 andre er allerede tilmeldt