Blog
0   4

Kære nye religionslærer

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Velkommen til skolens bedste fag. Her er et bud på nogle overvejelser, du måske bør gøre, før det går løs.

Kære nye religionslærer. Først og fremmest tillykke med at du skal til at undervise i et superspændende fag. Uanset om du er nyuddannet eller en rutineret underviser, er der nogle ting, der måske er meget gode at overveje, inden du starter op på den første lektion.

Dannelse

Du skal undervise i et fag, der i den grad er med til at danne eleverne til borgere i et demokratisk samfund. Religion(smodsætninger) fylder i vores samfund, og megen debat foregår på et uoplyst grundlag. Viden om, hvad religion står for, og at der for nogle er store forskelle på religionens dogmer og det levede liv, er vigtig at have, når man skal agere i vores samfund. Overvej hvilke religioner og etiske dilemmaer, du vil tage op. Er der nogle religioner, der er særlige vigtige i jeres område?

Det fagfaglige

Artiklen fortsætter under banneret

Religion er et fag, der vil og skal meget, men hvor timerne er uendelig få. Du bør derfor have en plan for hele skoleåret i detaljer og for trinnet i grove træk, før du starter. Især hvis du underviser i overbygningen. Alle kompetencemål og områder skal være dækket (i kristendomskundskab er der fire kompetenceområder og 13 områder). Eleverne skal lære at bruge fagord, have viden om religionerne og kunne diskutere etiske problemstillinger. Overvej om I skal lave en lokal forpligtende læseplan, så I sammen sikrer jer den røde tråd gennem skolegangen.

Faget

Noget af det jeg holder mest af ved faget, er de timer, hvor eleverne (og jeg) sætter noget af os selv i spil. Hvor vi debatterer, hvor vi får sat ord på noget, vi ikke vidste, vi havde i os, hvor vi tager stilling. Eller de timer, hvor selv de store drenge sidder med halvåben mund, stirrende i blikket fordi de er optaget af en fortælling. Overvej hvad dine styrker er i formidling. Er det fortælling, illustrationer, debatleder eller?

Nyd det

Dette fag tillader dig nogle gange at komme tæt på dine elever. De vil gerne, når de har ytret den obligatoriske ”kristendom er vildt kedeligt” sætning (gælder nok mest de store) Det er et fag, der er aktuelt. Et fag, der har stor politisk bevågenhed. Og så er det VORES fag.

Velkommen til faget og rigtig godt skoleår.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
971 andre er allerede tilmeldt