Natur/teknologi
0   2

Filmfestival har tema om natur og klima

Klimaforandringer, årstidernes skift og livsbetingelser for planter og dyr er blandt emnerne på børnefilmfestivalen Buster i København den 23. september til 6. oktober, og der er undervisningsmaterialer til filmene.

"Pigen i søen" foregår i Finland ved Saimaa-søen, der egentlig er en række af søer med den længste søbred i verden. Her kan man følge 13-årige Emika og hendes fætter Annti ved søen på forskellige årstider. Der er dyr, de finder spiselige ting i naturen, man følger bladenes omsætning og hvordan de indgår i naturens kredsløb. Filmen handler også om vandkvalitet og hvordan miljøet i søen bliver forandret.

Filmen kommer ind på emner som økosystemer, fødekæder og menneskets forhold til naturen. Den kan bruges fra børnehaveklasse til og med 6. klasse.

Efter nogle af filmene vil der på udvalgte steder og dage være en naturvejleder, der følger op på de forskellige emner.

Dokumentar med løsningsmuligheder

Artiklen fortsætter under banneret

"Danmarks vilde natur" tager os tæt på den danske natur og sammenbinder afsnit fra tre naturprogrammer fra DR1, TV2 og Naturhistorisk Museum Aarhus. Naturvejleder og biolog Morten D. D. Hansen vil efter udvalgte visninger stå for en workshop. Denne film retter sig mod 2.-6. klasse.

Filmen "2040" er for 4.-10. klasse. Det er en dokumentarfilm om klodens fremtid og klimaforandringer. Filmen vil blandt andet komme ind på løsninger, der kan få os godt ind i år 2040.

Der bliver udarbejdet undervisningsmaterialer til alle filmene. De bliver løbende lagt ud på www.buster.dk . Her kan man også se hele programmet, muligheder for workshops og andre arrangementer til Buster filmfestival.

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.406 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
366 andre er allerede tilmeldt