Blog
5   25

Hvor er undervisningsplanerne for det obligatoriske valgfag Håndværk og Design?

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Undervisningsministeriet er endnu ikke kommet med en endelig udmelding om læseplanerne for valgfaget i HD. Det er simpelthen for dårligt.

Det har været sommerferie. Jeg har holdt helt fri, uden mange tanker om skole. 

 

Derfor var det også en brat opvågning at genfinde min viden om, at læseplaner i det nye obligatoriske valgfag håndværk og design, endnu ikke er blevet offentliggjort fra undervisningsministeriets hånd. Eleverne på min skole kommer i morgen! Bevares, vi kan sagtens finde på noget at foretage os, men da det ligesom er lagt i støbeskeen, at det er et prøvefag, på lige fod med andre prøvefag, så er det sguda forventeligt, at læseplaner, som minimum, ligger klar inden eleverne starter, så vi undervisere har en fair chance for at nå at forberede os optimalt. 

 

Artiklen fortsætter under banneret

I flere facebook tråde i gruppen for håndværk og design, er det tydeligt, at jeg ikke er den eneste frustrerede lærer. Flere efterspørger læseplaner. Nogle virker til at vide noget, som de har hørt et sted. Andre siger, at det er de gamle læseplaner for valgfaget, der fortsætter. Men ingen virker til at føle sig helt sikre.

 

Det giver mening, hvis det er de allerede eksisterende læseplaner, der fortsætter. Men uanset hvad beslutningen er, så mangler vi i den grad en endelig udmelding fra undervisningsministeriet. 

 

Jeg vil faktisk gå så langt og sige, at det er for dårligt, og direkte uprofessionelt af læringskonsulenter og undervisningsministeriet, ikke allerede at have offentliggjort en beslutning.

 

Om det har været sommerferie eller ej, så er vi virkelig mange lærere, der venter i spændt irritation. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.244 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
396 andre er allerede tilmeldt