Blog
2   47

Nyt skoleår – nyt job – ny skole

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Fra provinsen til Vesterbronx Kbh. V.

Af private grunde valgte jeg sidste sommer at sige mit job op som lærer. Jeg havde behov for og råd til at tage et sabbatår, nyde livet i nuet og genoverveje om jeg fortsat ville være folkeskolelærer. Det fandt jeg ud af, at jeg ville. Jeg er især pjattet med matematik og ikke mindst at undervise i det.    

Da jeg tidligere har arbejdet på en skole i en omegnskommune til Købehavn, hvor jeg skulle op klokken meget tidligt for at kunne møde kl. 8.00, tegnede jeg en cirkel på et bykort, som markerede et område for en acceptabel cykelafstand til min kommende arbejdsplads. Efter at have været til et par jobsamtaler indenfor cirklen, er der nu et gensidigt match. Jeg har netop søgt og fået et nyt lærerjob på Vesterbro i København.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg er oprindelig fra provinsen, men efter at have boet i København i en længere årrække så er det her jeg nu føler mig hjemme.

Den indre by og brokvarterne bærer præg af, at København er en havneby. Man er aldrig langt fra noget vand – søerne, kanalerne, havnen, stranden. At cykle til og fra mit nye job bliver derfor en ren fornøjelse. Hvor brokvarterne tidligere var hårde arbejderkvarterer, så er de i dag præget af mangfoldighed. På Vesterbro er der alt fra familier, studerende og kreative sjæle til hibstere, ludere og lommetyve – kombineret på kryds og tværs. Spændende!

Som det fremgår af nogle af mine tidligere blogindlæg, så investerer Københavns Kommune massivt i bygning af nye skoler og i renovering af gamle. Det gælder også min nye arbejdsplads. Det betyder aktuelt, at eleverne skal genhuses mens en totalrenovering foregår. Den sker i etaper, så først flytter de yngste elever ud senere de ældste.

Genhusningen foregår i ledige lokaler på Vesterbro, så eleverne kan fortsætte/begynde deres skolegang lokalt. Kortet øverst giver et indtryk af beliggenheden – omkring DSBs gamle værksteder, tæt på indkøbscenteret Fisketorvet og Islands Brygge. Selvom min kommende skole blot skal bruge området midlertidigt, så er der tale om, at der på sigt skal etableres en helt ny og permanent lille bydel med arbejdstitlen ”Lille Vesterbro” med kunstværksteder, ungdomsboliger og en Steiner Skole. Så når det nu ikke kan være anderledes, er det slet ikke så uinteressant at skulle genhuses netop her et lille års tid. 

Som nyansat lærer med primært opstart af en masse 1.klasser vil jeg hermed skulle dele alt det nye med mine nye elever og nye kolleger – ikke dårlige odds at starte på. For at få det hele til at hænge sammen har jeg dog fået et noget presset skema for at sige det mildt –  primært indskolingsmatematik, men også flere andre fag og mange klasser. Noget af en mundfuld. Med støtte fra mine nye kolleger skal det nok gå. Jeg har fået sat i udsigt, at jeg fra næste skoleår primært skal undervise i mine linjefag – hurra for kravet om linjefagsdækning!

Jeg har et print, der umiddelbart ligner et uddannelsesbevis for velbestået lærereksamen, hvilket det også er, men reelt er det en billet. Som læreruddannet er vi alle nemlig i den gunstige situation, at vi i høj grad selv kan bestemme, hvor vi vil arbejde, hvilken landsdel vi vil bo i og hvilke oplevelser vi arbejdsmæssigt vil opsøge. Og mon ikke der kommer et tidspunkt hvor det mere er reglen end undtagelsen, at også vores overenskomst bliver landet gennem frie forhandlingen?

For mig er det nye skoleår begyndelsen på en ny rejse ud i det ukendte.

 

"Jeg vil bo på Vesterbro" / Vesterbro Festival - YouTube


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ