Debat
0   120

Utroligt skuffende

Jeg greb med stor iver Folkeskolensnummer med referat af den nyligt afholdte kongres. Efter sidste års flotte resolution om at gøre noget for at forbedre pensionisternes forhold, efter nedsættelsen af et udvalg, der skulle arbejde med sagen, samt efter den store stemmeprocent ved valget af fraktion 4's delegerede havde jeg ventet nogle positive tilkendegivelser. Jeg bladede og bladede, der var en fjollet samtale mellem Neel Eriksen (hun fik endda min stemme) og hendes søn. Det var alt. Ikke engang en fin resolution, der dog ville vise, at vi ikke er helt usynlige i DLF. Vi skulle være cirka 12.000 medlemmer af fraktion 4, vi betaler cirka 1.000 kroner om året i kontingent - det bliver på årsbasis 12 millioner kroner, det er da også penge. Hvad får vi så?

Folkeskolen? Der skrives så godt som aldrig blot en enkelt side om vore forhold.

Artiklen fortsætter under banneret

Pensionistkurser? Dem får vi aldrig, idet der kun er to om året - og for mange ansøgere.

Gruppelivsforsikringen? Varer kun, til man er 67 år.

Nævn mig blot to gode grunde til ellers at være medlem. Hvad laver vore valgte delegerede? De havde gode valgoplæg, og de blev valgt med stor stemmeprocent. Var det blot for at være med i kongressen, gode dage med alt betalt? Det er provokerende, men jeg vil gerne som trofast medlem gennem 42 år have et svar på, hvad de laver.

Ved de sidste lønforhandlinger fik lærerne et acceptabelt lønløft - men desværre for os var det ikke generelle lønstigninger, hvilke vi får procenter af, så til os blev der cirka 75 kroner per måned før skat. Vi skal også betale stigende skatter og grønne afgifter, så for os udhules pensionen endnu mere. Nu skrives der så flot om en ældrepakke på så og så mange penge, den får vi som tjenestemandspensionister ingen glæde af.

Til Neel Eriksens søn, Søren Eriksen. Du er ligesom alle yngre mennesker i Danmark ikke spor solidarisk med os. Jeg husker, at jeg i sin tid blev overlærer efter 16 års tjeneste, fordi de yngre lærere skulle have et lønløft. Vi var solidariske, fordi vi regnede med, at det ville I så være med os senere. God morgen.

Jeg vil meget gerne have en debat om dette i Folkeskolen, og jeg vil gerne have svar på nogle af de spørgsmål, jeg har stillet.

Inge Kryger

fraktion 4, Esbjerg


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ