Blog
0   32

Hvorfor er det vigtigt, at LL er med til Prideparader?

Abonner på nyt om Fremtidens superlærere i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Lærerstuderendes Landskreds har i år været med til Pride i Aarhus og Aalborg, og ser frem til at deltage i Copenhagen Pride. Men hvorfor er det overhovedet relevant for LL at være med til Pride?

I år har Lærerstuderendes Landskreds gået med i Prideparaderne i Aarhus, 1. juni og Aalborg, 13. juli. Og vi ser frem til at gå med i Paraden i København 17. august. 20 lærerstuderende gik med i de første to og var med til at vise, at fremtidens lærere er mangfoldige og kæmper for retten til, at alle kan være sig selv. Begge dage var fantastiske solskinsdage fyldt med fest, farver, glimmer og smilende ansigter, der også mener, at alle skal kunne være sig selv og elske dem, de elsker. Men hvorfor er det relevant for LL at være med til Priden?

 

For nyligt oplevede jeg en tilfældig forbipasserende umotiveret råbe skældsord og spytte efter min kæreste og mig på gaden, mens vi gik og holdt i hånd. Og selvom vi begge to er kvinder, så synes jeg ikke, at den slags verbale overfald er i orden.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Heldigvis er de fleste mennesker i Danmark enige med mig, men det er desværre ikke alle, og hvis vi skal sørge for, at ingen i fremtiden skal opleve at blive råbt af på den måde, min kæreste og jeg oplevede det, så tror jeg, at svaret ligger i folkeskolen. Det er nemlig i folkeskolen, vi kan udvide børns og unges horisont. Vi kan hjælpe dem med at blive kloge på verden og udfordre det verdenssyn, de har med hjemmefra. Vi kan lære dem, at alle mennesker har lov og ret til at være dem de er, også selvom det tilfældigvis falder uden for “normen”. Jeg tror, at den unge mand, jeg mødte forleden, ville have haft godt af at lære lige netop dét.

 

Men det kræver, at vi tør tale med vores elever om køn, familie og seksualitet hver dag - ikke kun, når der står seksualundervisning på skemaet. Det kræver, at vi tænker over repræsentation, når vi vælger undervisningsmaterialer og planlægger undervisning. Kort sagt kræver det, at vi er opmærksomme på og bevidste om mangfoldighed hver dag. Det er svært, især i en presset hverdag. Derfor er det vigtigt at superlærere - både nuværende og fremtidige - bliver mindet om det ind imellem. Derfor er det vigtigt at være med til Pride, så vi bevarer opmærksomheden på lige netop mangfoldighed.

 

Vil du med til Paraden i København med Lærerstuderendes Landskreds? Find begivenheden “FæLLesskabet LLgbt+ til Pride i København” på Facebook.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
299 andre er allerede tilmeldt