Debat

Ungdomsfængsel hjælper

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolens leder i nummer 43 står der, at ungdomsfængsler ikke løser nogen problemer. Det mener jeg, at det gør over for den gruppe af dybt kriminelle, som tilsyneladende er så langt ude, at de ikke går af vejen for at overfalde og voldtage uskyldige kvinder og unge piger, og for hvem rehabilitering og indpasning i samfundet er en ren utopi. Ved at indespærre disse subjekter opnår man den klare fordel, at de er ude af stand til at udøve deres kriminelle handlinger. Jeg er træt af at høre bedrevidende humanister, universitetslektorer, cand.pæd.er og samfundsforskere hælde vand ud af ørerne eller anbefale terapi, samfundstjeneste eller rejser til svenske ødegårde. Nu må samfundets og ofrenes tarv sættes i højsædet.

Redaktøren skriver, at: 'det værste i debatten er, når forbrydelserne bliver til 'indvandrervoldtægt''. Det er jo rigtigt nok, men fakta er stadigvæk, at langt den overvejende del af den hårde kriminalitet begås af indvandrere, efterkommere af indvandrere eller flygtninge, og her er ikke tale om hetz, det understøttes af statistikkens sørgelige tal, og mig bekendt er der (gudskelov) endnu ingen indvandrerpiger, som er blevet gruppevoldtaget af danske drengebander. Slutteligt skriver redaktøren: '. . . Der skal sættes meget tidligere og bredere ind - med ægte integration af hele familien'.

Det er smukke ord, for hvordan gøres det. Hvis redaktøren har et endnu ikke afprøvet konkret forslag, hører jeg gerne nærmere. Slutteligt kunne det jo være, at indvandrerne selv har et ansvar for at integrere sig, eller hvad?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Lars Prier

lærer på Selsmoseskolen i Høje-Taastrup

Svar

Ungdomsfængsler blev lukket i 70'erne, fordi de kun gjorde problemerne værre.

Den private institution Solhaven har i 13 år bevist, at man kan hjælpe og integrere meget belastede unge.

Hovedparten af de indvandrere og flygtninge, der får mulighed for det, bliver lovlydige, integrerede samfundsborgere.

-th