Debat
0   123

Har jeg overset noget

Nedenstående spørgsmål har jeg uden held forsøgt afklaret gennem min tillidsrepræsentant. Jeg håber derfor, at Anni Herfort vil give mig svar eventuelt gennem debatspalterne i Folkeskolen.

Kan det passe, at Herning Lærerforening kan indgå kommuneaftale om ekstra individuel tid til lærere med over 600 undervisningstimer til kun at omfatte undervisning efter folkeskolelovens paragraf 16 og ikke det bredere undervisningsbegreb, der er gældende i overenskomstens aftale?

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg mener ikke, at for eksempel lejrskoler kan holdes uden for undervisningstimer, der giver ekstra individuel tid, når det samlede undervisningstimetal overstiger 600. Mine begrundelser læser jeg i DLF's kommenterede udgave af aftalen, der siger:

1. Angående tildeling af ekstra individuel tid læses side 25: Undervisningstimetallet på de 600 timer omfatter alle undervisningsaktiviteter.

2. På side 56 læses: Alle aftaler på kommunalt niveau og skoleniveau skal respektere det generelle arbejdsretlige princip om, at overenskomsten ikke kan fraviges til ugunst for den ansatte.

Jeg vedlægger en kopi af aftalen mellem Herning Kommune og Herning Lærerforening vedrørende det aktuelle spørgsmål.

Er der noget, jeg har overset - og dermed fejlfortolket min overenskomst?

Ingrid Rokkedahl

Herning

Svar

Udgangspunktet i den centrale aftale er, at der lokalt skal indgås aftaler inden for de 155 timer, der dækker (team)arbejde, udviklingsaktiviteter og ekstra individuel forberedelse. Der er ikke på forhånd afsat en bestemt del til individuel forberedelse. Om og hvor meget tid der afsættes til ekstra individuel forberedelse, afhænger af, hvad der aftales lokalt. Af dit medsendte materiale fremgår det, at kredsen og kommunen har aftalt ekstra 30/40 minutter per undervisningstime efter folkeskolelovens paragraf 16. Det er inden for rammen af den centrale aftale - overenskomsten er altså ikke fraveget.

Tilbagefaldsbestemmelsen om ekstra individuel tid, når det samlede undervisningstimetal overstiger 600, træder kun i kraft, såfremt der lokalt ikke kan indgås aftale om fordelingen af de 155 timer.

Anni Herfort

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ