Debat

A- og B-lønnede lærere

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Stavnsbåndet blev ophævet for et par hundrede år siden. Blot ikke i folkeskolen. Her straffes udbryderen, der vender tilbage.

I gamle dage var man tjenestemand med et givet lønforløb. Det gjaldt for alle. Diskussionen var da, om lønnen var rimelig eller ej. Alle indenfor var enige i det spørgsmål.

I dag ser det ud til, at der findes A- og B-lærere. De, der fortsatte i det gamle tjenestemandssystem, og de, der har prøvet det og efter et break er vendt tilbage.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi kan ikke engang ved at stå på tæer nå kollegers løntrin. Spørger man hvorfor, er svaret, at det er udregnet efter et livslønprincip. I dag begynder vi på højere løn og slutter på lavere. Før begyndte vi på lavere løn og sluttede på højere. Gad vide, om DLF har fundet på livsløntanken!

Tænk, hvis Mærsk McKinney Møller var begyndt som piccolo. Så skulle selskabets aktiekurser holdes kunstigt nede.

Tænk, hvis statsministerens løn skulle bestemmes af hans oprindelse. Har socialismen holdt sit indtog i DLF.

Er det DLF's politik, at 'hjemvendte' og nye lærere skal have ringere løn end dem, der har holdt ud i mange år. Er det DLF's politik, at der skal være A- og B-lønnede lærere.

Så bør DLF fraktioneres yderligere.

Michael Lomholt

Ringsted

Powered by Labrador CMS