Debat
0   149

A- og B-lønnede lærere

Stavnsbåndet blev ophævet for et par hundrede år siden. Blot ikke i folkeskolen. Her straffes udbryderen, der vender tilbage.

I gamle dage var man tjenestemand med et givet lønforløb. Det gjaldt for alle. Diskussionen var da, om lønnen var rimelig eller ej. Alle indenfor var enige i det spørgsmål.

Artiklen fortsætter under banneret

I dag ser det ud til, at der findes A- og B-lærere. De, der fortsatte i det gamle tjenestemandssystem, og de, der har prøvet det og efter et break er vendt tilbage.

Vi kan ikke engang ved at stå på tæer nå kollegers løntrin. Spørger man hvorfor, er svaret, at det er udregnet efter et livslønprincip. I dag begynder vi på højere løn og slutter på lavere. Før begyndte vi på lavere løn og sluttede på højere. Gad vide, om DLF har fundet på livsløntanken!

Tænk, hvis Mærsk McKinney Møller var begyndt som piccolo. Så skulle selskabets aktiekurser holdes kunstigt nede.

Tænk, hvis statsministerens løn skulle bestemmes af hans oprindelse. Har socialismen holdt sit indtog i DLF.

Er det DLF's politik, at 'hjemvendte' og nye lærere skal have ringere løn end dem, der har holdt ud i mange år. Er det DLF's politik, at der skal være A- og B-lønnede lærere.

Så bør DLF fraktioneres yderligere.

Michael Lomholt

Ringsted


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ