Debat

Ytringsfrihed en ret - ikke pligt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ytringsfriheden er demokratiets kronjuvel. Vi skal værne om den, og den skal forsvares med alle midler.

Lige så vigtig som ytringsfriheden er ytringsdueligheden. Man skal vide, hvilke rettigheder man har, vide, hvad man kan gøre, hvis man vil påvirke nogen, og vide, hvem der i et samfund har formel magt, og hvem der har reel magt.

Men det er ikke en pligt at skrive/sige (gøre om, gentage, repetere, sammenfatte) det samme igen og igen og igen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det er både spild af tid og spalteplads at optage læserbreve, der er den samme sang i en ny indpakning. De interesserer ikke ud over, hvad der kan opfattes som outreret humor. Hvis de påvirker, så kan det kun være som en vaccination.

Ytringsfrihed er godt, men det er ikke en pligt at skrive hver uge. Hvem skal vurdere og kontrollere læserbrevene. Centralistiske magtmennesker, som har det som sin fornemmeste opgave at gøre alle medlemmerne lige dumme?

Nej, læserbrevsskribenterne kunne starte kontrol- og vurderingsarbejdet hos sig selv, medmindre øvelsen i stedet går ud på at nå 1.000 indlæg på 20 år. Så er det hele en helt anden sag.

Erik Kjær Mortensen

Jyderup