Debat
0   234

Ytringsfrihed en ret - ikke pligt

Ytringsfriheden er demokratiets kronjuvel. Vi skal værne om den, og den skal forsvares med alle midler.

Lige så vigtig som ytringsfriheden er ytringsdueligheden. Man skal vide, hvilke rettigheder man har, vide, hvad man kan gøre, hvis man vil påvirke nogen, og vide, hvem der i et samfund har formel magt, og hvem der har reel magt.

Artiklen fortsætter under banneret

Men det er ikke en pligt at skrive/sige (gøre om, gentage, repetere, sammenfatte) det samme igen og igen og igen.

Det er både spild af tid og spalteplads at optage læserbreve, der er den samme sang i en ny indpakning. De interesserer ikke ud over, hvad der kan opfattes som outreret humor. Hvis de påvirker, så kan det kun være som en vaccination.

Ytringsfrihed er godt, men det er ikke en pligt at skrive hver uge. Hvem skal vurdere og kontrollere læserbrevene. Centralistiske magtmennesker, som har det som sin fornemmeste opgave at gøre alle medlemmerne lige dumme?

Nej, læserbrevsskribenterne kunne starte kontrol- og vurderingsarbejdet hos sig selv, medmindre øvelsen i stedet går ud på at nå 1.000 indlæg på 20 år. Så er det hele en helt anden sag.

Erik Kjær Mortensen

Jyderup


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ