Specialundervisning
0   218

Lærere mister 25 kroner i timen

Utilsigtet bivirkning af sommerens ændring af folkeskoleloven

Skoleåret begyndte med generelt edb-kaos, og kommunernes lønbogholderier var ikke gearet til at udbetale den nye overenskomsts løntillæg. Derfor var det først ved modtagelsen af oktober-lønnen, at mange specialundervisningslærere fik et chok - deres løntillæg for vidtgående specialundervisning, 25 kroner per undervisningstime, manglede.

'Jeg tror, at 15-20 lærere er ramt alene i vores kreds', fortæller kredsformand Peter Hanghøj, Thy-Mors Lærerkreds.

Artiklen fortsætter under banneret

Den store lønnedgang for mange specialundervisningslærere er en utilsigtet bivirkning af sommerens ændring af folkeskoleloven. Lovændringen rykkede ved ansvarsfordelingen mellem amter og kommuner, således at kommunerne de fleste steder har overtaget ansvaret for de børn, der får vidtgående specialundervisning i en almindelig folkeskole. Børnene er de samme, lærerne er de samme, og børnenes behov for hjælp og støtte det samme - undervisningen hører bare ikke længere under folkeskolelovens paragraf 20, stykke 2, men derimod under stykke 1. Problemet er, at lærernes løntillæg er knyttet til paragraf 20, stykke 2.

Lærerforeningen har nu bedt Lærernes Centralorganisation (LC) om at henvende sig til forhandlingsmodparten Kommunernes Landsforening for at få ændret i lønaftalen, så den matcher ændringen i folkeskoleloven. Men LC har foreløbig ikke fået svar. I Kommunernes Landsforening siger chefkonsulent Dorthe Møller blot:

'Vi er opmærksomme på problemstillingen, og vi arbejder med den'.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.257 andre er allerede tilmeldt