Lærere mister 25 kroner i timen

Utilsigtet bivirkning af sommerens ændring af folkeskoleloven

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoleåret begyndte med generelt edb-kaos, og kommunernes lønbogholderier var ikke gearet til at udbetale den nye overenskomsts løntillæg. Derfor var det først ved modtagelsen af oktober-lønnen, at mange specialundervisningslærere fik et chok - deres løntillæg for vidtgående specialundervisning, 25 kroner per undervisningstime, manglede.

'Jeg tror, at 15-20 lærere er ramt alene i vores kreds', fortæller kredsformand Peter Hanghøj, Thy-Mors Lærerkreds.

Den store lønnedgang for mange specialundervisningslærere er en utilsigtet bivirkning af sommerens ændring af folkeskoleloven. Lovændringen rykkede ved ansvarsfordelingen mellem amter og kommuner, således at kommunerne de fleste steder har overtaget ansvaret for de børn, der får vidtgående specialundervisning i en almindelig folkeskole. Børnene er de samme, lærerne er de samme, og børnenes behov for hjælp og støtte det samme - undervisningen hører bare ikke længere under folkeskolelovens paragraf 20, stykke 2, men derimod under stykke 1. Problemet er, at lærernes løntillæg er knyttet til paragraf 20, stykke 2.

Lærerforeningen har nu bedt Lærernes Centralorganisation (LC) om at henvende sig til forhandlingsmodparten Kommunernes Landsforening for at få ændret i lønaftalen, så den matcher ændringen i folkeskoleloven. Men LC har foreløbig ikke fået svar. I Kommunernes Landsforening siger chefkonsulent Dorthe Møller blot:

'Vi er opmærksomme på problemstillingen, og vi arbejder med den'.

Powered by Labrador CMS