Debat

Medlemmernes krav

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Leif Jørgensen, kongresdelegeret, ironiserede i sidste uge over, hvad han kalder kongressens 'klip i øret' til Anni Herfort. Han taler om kongressens 'skjulte dagsorden' og kommer med syrlige bemærkninger om 'efterveer fra formandsvalget' sidste år.

Kongressens budskab til medlemmerne er imidlertid, at Danmarks Lærerforenings politiske ledelse har hørt medlemmernes hovedkrav således: Mål og midler i lærernes daglige arbejde skal bringes i langt bedre overensstemmelse, de mest undervisendes arbejdsbyrde skal reduceres, og folkeskolens værdigrundlag skal forsvares.

Disse krav bunder aldeles ikke i noget ønske om at gøre livet surt for formanden. De udspringer af folkeskolens virkelighed og medlemmernes ønsker. Man bør tænke sig ualmindeligt godt om, inden man begynder at beklikke de underliggende motiver hos dem, der med vægt fremfører disse krav i foreningens top.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Niels Christian Sauer

medlem af DLF's hovedstyrelse