Debat
0   119

Pensionistkurser

Gennem de senere år er der ude i kredsene kommet megen kritik frem om antallet af pensionistkurser. Der er især to forhold, som pensionisterne vender tilbage til gang på gang. Antallet af pensionister er steget fra 8.793 (1994) til 11.884 (2000), det vil sige 35 procent, men antallet af pensionistkurser er ikke steget - der er stadigvæk kun tre per år - yderligere er kurserne afkortet med et døgn.

Det andet er, at man efter ansøgning første og anden gang stadigvæk kommer på venteliste (se i øvrigt Henning Rørbecks indlæg i Folkeskolennummer 39 under Debat). Ventelisten er inden for kun fem år steget fra 579 til 874, det vil sige med 300.

Artiklen fortsætter under banneret

Da det i de kommende år er hovedstyrelsens mål, at fraktion 4 centralt skal betale en tredjedel af de aktives kontingent (det vil sige, de aktive i indeværende år stiger med 2,55 procent og pensionisterne med 11,54 procent), må det være relevant at få startet flere pensionistkurser, så vi ikke af den grund får udmeldelser af foreningen. Der bliver i mange kredse gjort et stort og godt arbejde af og for foreningens pensionister. Dette arbejde vil blive styrket, hvis hovedforeningen bakker kredsene op og er med til at give fraktion 4's medlemmer livskvalitet.

På vegne af de to delegerede fra fraktion 4

Mogens Vindegaard

Roskilde


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ