Debat

Pensionistkurser

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gennem de senere år er der ude i kredsene kommet megen kritik frem om antallet af pensionistkurser. Der er især to forhold, som pensionisterne vender tilbage til gang på gang. Antallet af pensionister er steget fra 8.793 (1994) til 11.884 (2000), det vil sige 35 procent, men antallet af pensionistkurser er ikke steget - der er stadigvæk kun tre per år - yderligere er kurserne afkortet med et døgn.

Det andet er, at man efter ansøgning første og anden gang stadigvæk kommer på venteliste (se i øvrigt Henning Rørbecks indlæg i Folkeskolennummer 39 under Debat). Ventelisten er inden for kun fem år steget fra 579 til 874, det vil sige med 300.

Da det i de kommende år er hovedstyrelsens mål, at fraktion 4 centralt skal betale en tredjedel af de aktives kontingent (det vil sige, de aktive i indeværende år stiger med 2,55 procent og pensionisterne med 11,54 procent), må det være relevant at få startet flere pensionistkurser, så vi ikke af den grund får udmeldelser af foreningen. Der bliver i mange kredse gjort et stort og godt arbejde af og for foreningens pensionister. Dette arbejde vil blive styrket, hvis hovedforeningen bakker kredsene op og er med til at give fraktion 4's medlemmer livskvalitet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

På vegne af de to delegerede fra fraktion 4

Mogens Vindegaard

Roskilde