Debat

Gulvsønderstampende

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Passer skolen til børnene, spørger medieværkstedsleder Per Sloth Møller i 'Bagsmækken', Folkeskolennummer 39. Og det kommer sig af, at han sådan har for vane at spørge børn, om det er sjovt at gå i skole. Og på de særdeles forudsigelige børnesvar, bygger han så en underlødig pædagogik op. Og nogle af os tager os til hovedet. For pludselig indser vi, at det nok er på den måde, vi er endt i den nugældende skolelovs ulyksalige fordummelseseffekt. Tænk, en skole skal altså partout være sjov - og helst så sjov, at det sjove ligger lige for, når børn skal besvare voksnes tåbelige spørgsmål. For resten, prøv at spørge trætte lærere, om de er glade for en aflyst kursuseftermiddag. Nogle vil sikkert svare ja, om end de dog selv har valgt kurset efter nøje overvejelser. Man kan selvfølgelig ikke udlede noget som helst af de børnesvar, som Per Sloth har indsamlet. Men lur mig, om hans svarsamling ikke kan få status af en undersøgelse. Mange af de undersøgelser, som skal bakke op om folkeskolens håbløshed, laves jo på den måde. Det er ikke sært, at skolen er gået så mangen sti vild. Tænk, vi underviser børn i fag, der ikke er karakteriseret ved gulvsønderstampende grinagtighed. At dele vidensformidlingen op i praktisk afgrænsede fag uden skelen til de sammenhænge, fagene indgår i ude i erhvervslivet, er børnefjendsk og ude af trit med udviklingen, fordi en anden idemager har udtænkt den dødbringende tanke, at også videnstilegnelse foregår bedst og sjovest, når fagene blandes sammen i størst mulige uoverskueligheder. Det er synd, at børnene skal være ofre for den slags letkøbtheder.

Vagn Madsen

Brønderslev

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler