Debat
0   120

Kongresresolutioner

Udgjorde den netop afsluttede kongres nogen forskel ved at henvende sig til offentligheden med ikke mindre end otte resolutioner? DLF abonnerer formodentlig på en udklipstjeneste, der året rundt forsyner hovedkontoret med skole- og uddannelsesdebatten, som den tegner sig i landets aviser.

Hvordan skulle hovedstyrelsesmedlemmer ellers blande sig i den aktuelle skoledebat og profilere Danmarks Lærerforening, så offentligheden altid er ajour med, hvad en magtfuld forening med 85.000 medlemmer mener om vigtige skolespørgsmål? I al ubeskedenhed abonnerer jeg på tre dagblade, hvor det ikke så ud, som om resolutionerne overhovedet havde nogen gennemslagskraft eller ryddede forsiden. Er det helt forkert?

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg forstår på referatet i Folkeskolen, at hovedstyrelsens resolution om folkeskolens udviklingsretning på kongressen af ledende hovedstyrelsesmedlemmer blev gjort til en murbrækker i pressemæssig henseende, fordi den kort medtager, at visse kræfter søger at nedlægge eller nedprioritere folkeskolens status som national grundskole. En enkelt opponent dristede sig til at gøre indvendinger, men blev afvist, fordi det ville skabe overskrifter og have gennemslagskraft i pressen, når foreningen afslørede de grimme hensigter sat i forhold til DLF's arbejde for fælles national grundskole. Blev det så den forudsete event til opmærksomhedsskabelse, eller blev denne kongresvedtagelse en tydelig afklædning af hver enkelt deltager som ude af stand til at gennemskue en ledelse, der tilsyneladende mangler kendskab til tilværelsens reelle modsætninger og derfor søger at skabe modsigelse ud fra fiktive eksempler. Hvis pressen ikke interesserer sig for en kongres, der indbildsk fabrikerer vedtagelser og resolutioner om stort og småt uden at sætte tydeligt navn på fjenden, uden at ville stå til regnskab i forhold til konkrete eksempler fra virkeligheden, så er det ikke pressen, man kan bebrejde noget. I princippet er det den autoritetstro, kongresvante, gennemsnitligt 50-årige kongresdeltager, der bærer ansvaret for, at denne kongres næppe gør den store forskel.

Torben Thomsen

Aars


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ