0   187

Grønlandsk konflikt kan vare længe

'Vi kender jo Landsstyret', sagde lærernes formand

Det grønlandske skolevæsen kommer først for alvor til at mærke konsekvenserne af lærernes blokade på den anden side af nytår. Det vurderer Karl Nielsen, der er seniorkonsulent for kultur, undervisning og uddannelse i Kommunernes Landsforening i Grønland, Kanukoka.

'Lige nu vil det ikke have den store betydning, men det vil ikke være godt for ansættelsessituationen, hvis blokaderne fortsætter ind i februar', sagde Karl Nielsen i sidste uge til den grønlandske radioavis.

Artiklen fortsætter under banneret

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Claus Jochimsen, der er formand for lærernes fagforening Imak. Men ifølge radioavisen er lærerne parate til at blokere for nyansættelser i lang tid. Det sker i protest mod, at Landsstyret kun har tilbudt dem en lønstigning på 1,5 procent over to år.

'Vores blokade fortsætter, lige så længe som det tager hjemmestyret at sætte sig til forhandlingsbordet med et ordentligt udspil. Og vi kender jo Landsstyret, så det kan let komme til at vare til ind i det nye år', sagde han til radioavisen i sidste uge.

Det grønlandske hjemmestyre annoncerer typisk efter lærere i januar og februar. Det sker blandt andet i Danmark. Men som det fremgår af blokade-meddelelsen på side 52, så bakker Lærernes Centralorganisation, LC, op om Imak. Per 1. november er det således forbudt for medlemmer af både Imak og fagforeningerne under LC at søge job i Grønland.-Henrik Stanek er freelancejournalist


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet