Birgit Andersen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Birgit Andersen, født 1932, kom til Korsvejens Skole i Tårnby i 1958, og den blev hendes arbejdsplads og andet hjem. Hun var en begavet og engageret lærer, der gik stærkt op i sine elevers ve og vel og i det kollegiale samliv i arbejde og fest.

For cirka ti år siden, kort efter ægtefællen Mogens Andersens pludselige død, fik hun at vide, at hun havde en fremskreden brystkræft, der havde bredt sig til flere organer. Lægerne gav hende højst 18 måneder at leve i. Kendetegnende for hendes livsvilje er hendes kommentar: 'Jeg har nu tænkt mig at snyde dem!' Hun tog kampen op med alle midler - og kom igennem.

Under den lange sygdom havde hun måttet opgive skolearbejdet. Men de år, hun havde fravristet skæbnen, blev rige. Hun besøgte venner rundt i verden, hun sang videre i det kor med munter swingmusik, hun selv var formand for, og hun var stadig det selvfølgelige midtpunkt blandt venner, kolleger og gamle elever. Og så fik hun af Bodil de to børnebørn, der nok var den største gevinst i det spil, hun havde vundet. Uden at fornægte den sky, der stadig svævede over hende, var hun fast besluttet på at fylde sin tilværelse med lys og glæde, for sig selv og andre.

For et års tid siden brød sygdommen så ud igen. Endnu en gang satte Birgit alle ressourcer ind på at besejre den. Men kampen var ulige. Skønt hun længst muligt klamrede sig til det dyrebare liv, så vi, at hun blev mere og mere gennemsigtig. De sidste uger blev drøje. Den 26. september døde hun, der elskede livet så højt, at hun næsten ikke kunne slippe det.

Birgit blev begravet fra Dragør Kirke en smuk sensommerdag. Og ved sammenkomsten bagefter sang Robinerne hendes yndlingsmelodier for de mange, unge og gamle, der fulgte hende det sidste stykke.

Birthe Iversen, Karl Brøcher

Powered by Labrador CMS