Debat
0   132

At vende på en tallerken

DLF tildeles olympisk guld i disciplinen: At vende på en tallerken.

Det er ikke mange måneder siden, at foreningen udsendte sin politik på skolestartsområdet med krav om, at pædagoger med undervisningsbeføjelser ligesom nu skulle ansættes som børnehaveklasseledere organiseret under Lærernes Centralorganisation.

Artiklen fortsætter under banneret

Efterfølgende har foreningen været repræsenteret i en central projektgruppe: 'Fokuspunkt 5', som nu er barslet med en anbefaling af, at pædagoger fra diverse fritidsordninger på lige fod med lærere kan varetage undervisning i indskolingen 'i team'.

Det er sørgeligt at være vidne til DLF's hierarki, men flot er det: På ægte begejstret festivalmaner laver BUPL (Forbundet for Pædagoger og Klubfolk) 'bølge', mens Undervisnings- og Socialministeriet, Kommunernes Landsforening med flere svinger festivallighteren - parat til antændelse af ligbålet.

Æret være DLF's minde!

Pia Scharffenberg

Frederikssund

Svar

Du har ret i, at det er foreningens politik, at alle, der varetager undervisningsopgaver i folkeskolen - også pædagoguddannede - er omfattet af Lærernes Centralorganisations overenskomst.

Lærernes Centralorganisations overenskomst dækker varetagelse af undervisning i folkeskolen for såvel pædagoguddannede som læreruddannede. Og da det af anbefalingen fremgår, at pædagogerne skal varetage undervisning, er der efter foreningens opfattelse tale om børnehaveklasseledere (skolestartspædagoger).

Jeg skal medgive dig, at skolestarten er et meget komplekst område. Og det kan være svært at holde tungen lige i munden - og holde overenskomstspørgsmål og mulige ændringer af folkeskoleloven adskilt. Men jeg kan forsikre dig om, at jeg ikke mener, at Danmarks Lærerforening skal stille op i tallerkenvending - heller ikke på skolestartsområdet.

Anni Herfort

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ