Debat

At vende på en tallerken

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF tildeles olympisk guld i disciplinen: At vende på en tallerken.

Det er ikke mange måneder siden, at foreningen udsendte sin politik på skolestartsområdet med krav om, at pædagoger med undervisningsbeføjelser ligesom nu skulle ansættes som børnehaveklasseledere organiseret under Lærernes Centralorganisation.

Efterfølgende har foreningen været repræsenteret i en central projektgruppe: 'Fokuspunkt 5', som nu er barslet med en anbefaling af, at pædagoger fra diverse fritidsordninger på lige fod med lærere kan varetage undervisning i indskolingen 'i team'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det er sørgeligt at være vidne til DLF's hierarki, men flot er det: På ægte begejstret festivalmaner laver BUPL (Forbundet for Pædagoger og Klubfolk) 'bølge', mens Undervisnings- og Socialministeriet, Kommunernes Landsforening med flere svinger festivallighteren - parat til antændelse af ligbålet.

Æret være DLF's minde!

Pia Scharffenberg

Frederikssund

Svar

Du har ret i, at det er foreningens politik, at alle, der varetager undervisningsopgaver i folkeskolen - også pædagoguddannede - er omfattet af Lærernes Centralorganisations overenskomst.

Lærernes Centralorganisations overenskomst dækker varetagelse af undervisning i folkeskolen for såvel pædagoguddannede som læreruddannede. Og da det af anbefalingen fremgår, at pædagogerne skal varetage undervisning, er der efter foreningens opfattelse tale om børnehaveklasseledere (skolestartspædagoger).

Jeg skal medgive dig, at skolestarten er et meget komplekst område. Og det kan være svært at holde tungen lige i munden - og holde overenskomstspørgsmål og mulige ændringer af folkeskoleloven adskilt. Men jeg kan forsikre dig om, at jeg ikke mener, at Danmarks Lærerforening skal stille op i tallerkenvending - heller ikke på skolestartsområdet.

Anni Herfort

formand for DLF