0   118

Dansk blokade mod Grønland

Danske lærere må ikke søge arbejde i Grønland, før Landsstyret har indgået en tilfredsstillende aftale om lønnen med lærernes fagforening Imak.

Lærernes Centralorganisation, LC, varslede blokaden mod Landsstyret i mandags. Det sker i protest mod, at de grønlandske politikere kun har tilbudt lærerne i Grønland en lønstigning på 1,5 procent over to år, mens andre faggrupper får helt op mod syv procent.

Artiklen fortsætter under banneret

'Det er os komplet uforståeligt, at Landsstyret tilbyder lærerne langt mindre end andre. Ikke mindst i betragtning af, at lærerne har engageret sig i udviklingsprojektet 'Den gode Skole'', siger Anni Herfort, der er formand for LC.

'Den gode Skole' forudsætter, at der kommer flere uddannede lærere til Grønland. Det er der nu sat en stopper for.

'Løn og arbejdsvilkår er helt centrale punkter, hvis kvaliteten skal øges i de grønlandske skoler, så jeg håber, at Landsstyret og Imak igen får gang i forhandlingerne. Det er ærgerligt, at vi er nødt til at indføre en blokade, men det er alene arbejdsgiverens ansvar', siger Anni Herfort.

Også formanden for Imak, Claus Jochimsen, er ked af, at det er nødvendigt med en konflikt. Men han er glad for den danske blokade.

'Med opbakningen fra LC er der allerede lukket af for 99 procent af den tilgang, der vil være af lærere til Grønland til næste skoleår. Det vil give det grønlandske skolevæsen store problemer', siger Claus Jochimsen. Også lærerne på Færøerne har vedtaget en sympatiblokade.

'Akademikerne i Grønland har netop skrevet en toårig overenskomst, som giver dem 5,25 procent mere i løn, så vores vilje til konflikt er fortsat stor og usvækket', siger Claus Jochimsen, der ikke har hørt fra Landsstyret, siden forhandlingerne brød sammen.

Den danske blokade træder i kraft, samtidig med at Imak blokerer for, at lærerne i Grønland kan søge andet arbejde. Det sker per 1. november.Stan


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet