0   208

Fripladser hænger i tynd tråd

Regeringen på den ene side og Kristeligt Folkeparti (KRF) og Venstre på den anden er røget i totterne på hinanden om obligatorisk gratis fripladser til økonomisk dårligt stillede familier i skolefritidsordninger.

Resultatet kan blive, at ordningen må droppes.

Artiklen fortsætter under banneret

I øjeblikket er der 29 kommuner, der ikke tilbyder dårligt stillede familier gratis friplads. Dem ville regeringen, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten tvinge på plads som en del af finanslovsaftalen, men KRF og Venstre vil ikke være med, fordi de mener, at det er i strid med folkeskoleforligets ånd.

'Vi vil ikke bare være gummistempel for de aftaler, regeringen laver med andre bag lukkede døre. Det er fuldstændigt uacceptabelt, at regeringen to år i træk tror, den kan lave aftaler med en lille kreds af partier og derefter vride armen om på de øvrige forligspartier', siger partiformand Jann Sjursen.

KRF er ikke uenig i indholdet i forslaget, men det er Venstre, der af principielle årsager ikke vil være med til at pille ved kommunernes selvbestemmelsesret.

Undervisningsminister Margrethe Vestager kan godt forstå, at de to partier er fortørnede over at være holdt uden for forhandlingerne, men. . .

'Det her handler ikke om selve folkeskolen, og det er ærgerligt i forhold til substansen, nemlig at hjælpe en lille gruppe socialt dårligt stillede familier med at få passet børnene uden for skoletiden', siger Margrethe Vestager.

Lykketoft på banen

Striden har også fået en anden minister på banen. Mogens Lykketoft mener, at KRF puster sig ganske enormt op med trusler om at nedlægge veto mod alt muligt, hvis de har en lille andel i et eller andet forlig.

'Jeg synes ikke, det er særligt sympatisk', siger han. 'Jeg kan slet ikke se, hvilken interesse noget parti skulle have i at forhindre, at de sidste tusinde familier med små indkomster kan blive omfattet af de samme rabatregler som alle andre børn i dagpasning'.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt