Ny skolelederformand

Danmarks Skolelederforening har valgt ny formand

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den hidtidige næstformand for Danmarks Skolelederforening, Erik Lorenzen, afløste i sidste uge Hans Martin Jepsen på formandsposten. Det skete på foreningens repræsentantskabsmøde i Kolding.

Erik Lorenzen er skoleleder på Nordre Skole i Ikast og kom ind i bestyrelsen i 1992, samtidig med at Hans Martin Jepsen blev valgt som formand. Erik Lorenzen var således med, da Skolelederforeningen besluttede at bryde med Danmarks Lærerforening i december 1997.

'Hans Martin begyndte processen med at gøre Danmarks Skolelederforening til en selvstændig fagforening. Den proces er ikke slut endnu. Lige nu står vi og kigger ind i landet, hvor det flyder med mælk og honning', sagde Erik Lorenzen i sin tale til Hans Martin Jepsen.

For Erik Lorenzen er mælk og honning lig den forhandlingsret, som Skolelederforeningen anmodede Kommunernes Landsforening, KL, om at få i maj. Endnu har KL ikke svaret.

Erik Lorenzen forventer et svar inden årets udgang, og det får han, forsikrer løndirektør Peter Bramsnæs fra KL. Men først vil KL have et møde med både Skolelederforeningen og Lærernes Centralorganisation.

'Vi svarer ikke uden først at have hørt begge parter, men vi vil nødig være dommer i en organisationsstrid. Vi vil også nødig have to overenskomster på det samme område, så der skal meget til, før vi anerkender to forhandlingsparter', siger Peter Bramsnæs.stan

Powered by Labrador CMS