Parløb

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærere snakker med andre lærere, for dem møder de hver dag. Læger snakker med læger, naturvidenskabsfolk snakker med naturvidenskabsfolk og så videre. Og skulle man til en familiefest tilfældigvis støde på nogen fra en anden faggruppe end den, man selv tilhører, synes man ikke rigtig, man kan være bekendt at snakke fag. Så selv om der er god vilje på alle sider, er det svært at etablere et samarbejde på tværs af faggrænser.

Hvordan komme i gang?

Svaret kan være 'Parløb i Undervisningen' www.pund.dk

Sekretariatet for Dansk Naturvidenskabsfestival har taget initiativ til projektet. Formålet er at skabe øget interesse og samarbejde omkring naturvidenskab og teknik blandt lærere og de mennesker, der beskæftiger sig med området i virksomheder, på forskningsinstitutioner, i organisationer, på museer og så videre.

www.pund.dk består af en projektdatabase med gennemarbejdede undervisningsforløb - kaldet parløb - og et kontaktforum, hvor kontakten kan skabes mellem naturvidenskaben og skolen. For eksempel er der for øjeblikket et parløb i gang mellem Københavns Zoologiske Have og Lundtofteskolen.