0   137

Århus udvider ledelsen

En administrativ leder skal lette presset på skolelederne

Hvis skolen fortsat skal udvikle sig, er der brug for mere tid til ledelse, så skolelederen kan koncentrere sig om det, han er bedst til, nemlig den pædagogiske ledelse af skolen. Derfor vil Århus Kommune udvide ledelsen på skolerne med en række administrative chefer.

'Vi vil styrke det administrative område, fordi det arbejde tynger mange skoleledere. Samtidig vil vi bygge skolernes struktur op om selvstyrende team på alle niveauer', siger skoledirektør Jens Nygaard.

Artiklen fortsætter under banneret

I ledelsen kommer teamet til at bestå af skolelederen, en pædagogisk leder, lederen af skolefritidsordningen og den administrative leder, der får det daglige ansvar for administration og økonomi. Herudover skal vedkommende være leder for skolesekretærerne og for de tekniske servicemedarbejdere, herunder personalet i rengøring og kantine. På samme måde får den pædagogiske leder ansvaret på det pædagogiske område og skal være leder for skolens lærerteam.

I gennemsnit skal hver skole tilføres en halv stilling, mens den anden halvdel af den administrative leder skal 'finansieres' ved at nedlægge en halv sekretærstilling. For at få jobbet skal man være kvalificeret til at træde ind i et ledelsesteam, samtidig med at man kan styre skolens budget og regnskab. En mulighed er at opkvalificere nogle af de nuværende skolesekretærer, men skolerne kan også overlade det til viceskoleinspektørerne, da strukturen sløjfer dette job.

'Nogle af de nuværende viceskoleinspektører vil formentlig fortsætte som pædagogiske ledere, mens andre vil være mere fristet af de administrative stillinger. Det vil vi drøfte med hver enkelt', siger skoledirektøren.

For nylig måtte Jens Nygaard opgive at finde en ny skoleleder til Sabro-Korsvejskolen. Tre gange opslog han stillingen, inden han valgte at indstille jagten.

Når han genoptager den forud for næste skoleår, regner han med, at de første administrative ledere er ansat. Han håber, at det kan være med til at lokke kvalificerede ansøgere til.

'Modellen vil være et signal til potentielle ansøgere om, at i Århus Kommune støtter vi udviklingen af den moderne ledelse', siger Jens Nygaard.

stan


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet