Debat

Bølgebadet i Sandvig

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Netop hjemkommet fra en i øvrigt dejlig lejrskole til Bornholm med min 7. klasse vil jeg indvie Folkeskolens læsere i en kedelig episode fra turen.

Den 12. september tog vi til Sandvig for at opleve Bølgebadet, som eleverne havde set meget frem til. Vi kom som nogle af de første om aftenen, men man blev ved med at lukke skoleklasser ind, og i løbet af forholdsvis kort tid var der mindst 130 elever i bassinet. Jeg har stor forståelse for, at det kan være svært at afvise klasser, der måske har kørt et stykke vej for at få en oplevelse, men alligevel må de sikkerhedsmæssige forhold altid komme i første række, og det gjorde de bestemt ikke denne aften!

Personalet bestod af to personer. Den daglige leder sad ved kasseapparatet i forhallen og lukkede alle eleverne ind, mens en ung mand fungerede som livredder inde ved bassinet. Det skete dog gentagne gange, at han forsvandt fra bassinet i korte perioder, enten for at tale med lederen eller for at holde opsyn i omklædningsrummene. Med andre ord var eleverne i perioder ikke under en livredders opsyn! Da jeg på et tidspunkt spurgte ham, hvordan han kunne holde opsyn med så mange elever på en gang, sagde han, at hans opgave var at holde opsyn med det sted i bassinet, hvor eleverne ikke kunne bunde. Altså - man kan ikke drukne, hvis man i øvrigt kan bunde!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det skal nævnes, at bølgerne ofte vælter eleverne omkuld eller ind i hinanden, så ufarligt er det bestemt ikke.

Vi valgte at gå før tiden, og på vej ud fortalte jeg lederen, at jeg fandt de sikkerhedsmæssige forhold helt uansvarlige på grund af både det manglende opsyn og den umulige opgave, én mand havde. Hans svar var særdeles foruroligende - 'Der sidder mindst 20 lærere inde ved bassinet!'

Nu var det ikke mere Bølgebadet, der havde ansvaret for eleverne, men derimod lærerne!

Jeg mener, at de sikkerhedsmæssige forhold groft er overtrådt, og vil informere Allinge-Gudhjem Kommune om forholdene.

Jeg arbejder selv på en privatskole, men en del folkeskolelærere besøgte Bølgebadet samme aften og var enige i ovenstående vurdering. Hermed en opfordring til at undlade at besøge Bølgebadet, før de sikkerhedsmæssige forhold er bragt i orden.

Jens Sundgaard

Andreasskolen, Holbæk