Fravær
0   37

Minister skal svare på spørgsmål om fraværsstraf

Pernille Rosenkrantz-Theil har som minister underskrevet en aftale om, at der efter sommerferien bliver indført fraværsstraf for elever med mere end 15 procent ulovligt fravær i løbet af et kvartal. Radikale Venstres Lotte Rod vil have ministeren til at svare på spørgsmål om fraværsstraffen.

"Uanset børns baggrund og deres forældres situation skal det sikres, at alle børn i Danmark vokser op under ordentlige forhold og med mulighed for at være en aktiv del af fællesskabet".

Sådan står der under overskriften "Bekæmpe børnefattigdom" i den politiske fælles forståelse, som danner baggrunden for den Socialdemokratiske regering, som trådte til lige før sommerferien.

Artiklen fortsætter under banneret

Det har fået Radikale Venstres undervisningsordfører Lotte Rod til at undre sig over, at børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, som noget af det første som minister, har underskrevet en aftale, der skal bekæmpe ghettoer. Skoledelen af aftalen betyder blandt andet, at hvis en elev efter sommerferien i løbet af et kvartal har ulovligt fravær på mere end 15 procent af skoletiden, så kan det koste næste kvartals børnecheck.

"Hvordan hænger arbejdet med at straffe forældrene ved at tage børnechecken fra dem sammen med regeringens forståelsespapir om at bekæmpe børnefattigdom og mindske bureaukrati med ny ledelse af den offentlige sektor med fokus på kerneopgaven, der i denne sammenhæng må være læring og udvikling af børnene i børnehavens og skolens fællesskaber, jf. arbejdet for normeringer og samarbejde mellem børnehaver og skoler og børnenes hjem dvs. mellem pædagoger, lærere, ledelsen og forældrene?", lyder spørgsmålet fra børne- og undervisningsudvalget i Folketinget til ministeren. Spørgsmålet bliver stillet efter ønske fra Lotte Rod.

Lotte Rod står også bag et ønske om at sætte fokus på de økonomiske konsekvenser af den politiske beslutning.

"Vil ministeren oplyse følgende: 1. Hvad beløb de oprindelige samlede forventede udgifter sig til ved gennemførelsen af beslutningen om at straffe forældrene ved at inddrage børnechecken, når det ulovlige fravær overstiger 15 pct. inden for et kvartal? 2. Hvad er de nye oplysninger om de forventede samlede udgifter på baggrund af justeringen af de fejlbehæftede fraværstal for den samme opgave?".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
445 andre er allerede tilmeldt
Nyhed: Nyt fagligt netværk

NYHED! Vidste du, at du lige nu læser på Folkeskolens helt nye faglige netværk Dansk som andetsprog?

Tilmeld dig netværket og få en mail med ny faglig viden, forskning og erfaringsdeling.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.