"Hvordan hænger arbejdet med at straffe forældrene ved at tage børnechecken fra dem sammen med regeringens forståelsespapir om at bekæmpe børnefattigdom?" Det er Radikale Venstres Lotte Rod som ønsker svar fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Minister skal svare på spørgsmål om fraværsstraf

Pernille Rosenkrantz-Theil har som minister underskrevet en aftale om, at der efter sommerferien bliver indført fraværsstraf for elever med mere end 15 procent ulovligt fravær i løbet af et kvartal. Radikale Venstres Lotte Rod vil have ministeren til at svare på spørgsmål om fraværsstraffen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Uanset børns baggrund og deres forældres situation skal det sikres, at alle børn i Danmark vokser op under ordentlige forhold og med mulighed for at være en aktiv del af fællesskabet".

Sådan står der under overskriften "Bekæmpe børnefattigdom" i den politiske fælles forståelse, som danner baggrunden for den Socialdemokratiske regering, som trådte til lige før sommerferien.

Overblik: Se hvad de fire røde partier vil ændre ved folkeskolen

Det har fået Radikale Venstres undervisningsordfører Lotte Rod til at undre sig over, at børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, som noget af det første som minister, har underskrevet en aftale, der skal bekæmpe ghettoer. Skoledelen af aftalen betyder blandt andet, at hvis en elev efter sommerferien i løbet af et kvartal har ulovligt fravær på mere end 15 procent af skoletiden, så kan det koste næste kvartals børnecheck.

Trods massiv kritik: Ny minister indfører fraværsstraf efter sommerferien

"Hvordan hænger arbejdet med at straffe forældrene ved at tage børnechecken fra dem sammen med regeringens forståelsespapir om at bekæmpe børnefattigdom og mindske bureaukrati med ny ledelse af den offentlige sektor med fokus på kerneopgaven, der i denne sammenhæng må være læring og udvikling af børnene i børnehavens og skolens fællesskaber, jf. arbejdet for normeringer og samarbejde mellem børnehaver og skoler og børnenes hjem dvs. mellem pædagoger, lærere, ledelsen og forældrene?", lyder spørgsmålet fra børne- og undervisningsudvalget i Folketinget til ministeren. Spørgsmålet bliver stillet efter ønske fra Lotte Rod.

Lotte Rod står også bag et ønske om at sætte fokus på de økonomiske konsekvenser af den politiske beslutning.

"Vil ministeren oplyse følgende: 1. Hvad beløb de oprindelige samlede forventede udgifter sig til ved gennemførelsen af beslutningen om at straffe forældrene ved at inddrage børnechecken, når det ulovlige fravær overstiger 15 pct. inden for et kvartal? 2. Hvad er de nye oplysninger om de forventede samlede udgifter på baggrund af justeringen af de fejlbehæftede fraværstal for den samme opgave?".