Blog
0   20

Børn af danske mødre lærer dansk

Abonner på nyt om Den Danske Sprogkreds i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Børn, der vokser op i udlandet med en dansk mor og en udenlandsk far, ønsker ofte at lære deres "moders mål", når de bliver lidt ældre.

Mange børn af danske kvinder, der er har giftet sig med udenlandske mænd og er flyttet til udlandet, lærer deres børn at sige “mor” på dansk, men så heller ikke ret meget mere.

Når børnene bliver ældre, får de imidlertid ofte lyst til at lære deres mors sprog, og her tilbyder Den Internationale Højskole i Helsingør et intensivt sprogkursus, hvor de unge kan lære deres “moders mål”.

Nicolas Strand (USA), Freya Lindblom (Holland), Helene Broens (England) og Amalie Fitch (USA) var blandt deltagerne i år, og det var utroligt at opleve, hvordan de i løbet af tre uger kom fra at tale i nogle simple fraser til at kunne udtrykke deres mening og diskutere på dansk.

Det virker, som om mange af de danske ord, de har hørt i deres barndom, ligger ubevidst i dem, og når de så kommer i gang med at tale dansk, så vælter det frem med ord, som de selv bliver overraskede over, at de kender.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.256 andre er allerede tilmeldt