0   120

Kreativpædagogik opstår

Skoleleder og tillidsrepræsentant har fundet sammen om at løse IT-opgaver

Inger Holzmann og Søren Davidsen er igang med opgave F i det pædagogiske IT-kørekort, der handler om multimedieprojekter.

De skal beskrive projekter til tre forskellige klasser, og de mangler kun de sidste smårettelser. 5. klasse skal arbejde med skolekioskens varer, 6. klasse med 'Vores by', og 7. klasse skal præsentere skolen over for forældrene.

Artiklen fortsætter under banneret

Inger Holzmann vil gerne have lidt mere tekst med, der forklarer intentionerne med projekterne, og de kommer til at diskutere, hvorfor man i opgaven kun kræver en beskrivelse i stedet for at ville se projekterne gennemført. Så ville vejlederen kunne se, at man faktisk vidste, hvad det drejede sig om.

Inger Holzmann er tillidsrepræsentant og Søren Davidsen skoleleder på Brattingborgskolen i Møldrup Kommune, og det er lidt at et tilfælde, at de har fundet sammen om at løse IT-opgaver. De er ikke fælles om en klasse, men de har begge få timer i år, og så kan de passende udgøre et team.

Erfaringerne med det pædagogiske IT-kørekort er de enige om.

'Det er positivt, at alle er med', siger Inger Holzmann. 'Vi snakker om det og om, hvordan vi bruger IT i undervisningen, omkring bordet på lærerværelset, og der er konsensus om begreberne'.

Til at begynde med var der delte meninger om, at kommunen satsede så ensidigt på IT-området, og på lærerværelset var man ikke videre tilfreds med de 30 timer per lærer per kursus. Kommunen har siden afsat 60 timer, og det passer bedre til de ressourcer, der bliver investeret af lærere og ledere.

'Ingen har været imod projektet, og den positive indstilling har givet et godt resultat. I dag føler alle sig godt rustede. Man tager gerne eleverne med til computerne', siger Søren Davidsen.

j


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet