Må jeg få en forklaring

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kristeligt Folkepartis uddannelsespolitiske ordfører Tove Videbæk vil have undervisningsministerens forklaring på, hvorfor mange kommuner vælger at slå børnehus, institution og skole sammen under samme ledelse. Hun mener, at man derved indfører helhedsskolen ad bagvejen.

Da partiet i sin tid gik med til en aftale på området, var den beregnet på små kommuner med lukningstruede skoler. Ifølge dagbladet Politikens kommunerundspørge viser det sig nu, at også store kommuner benytter sig af aftalen.

Kristeligt Folkeparti var for et halvt år siden med til at blokere for en bevilling på 350 millioner kroner til forsøg med helhedsskole. Partiformand Jann Sjursen udtalte dengang, at partiet ville gøre, hvad det kunne for at forhindre udbredelse af den skoleform.