Debat

God tyskoplevelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En lille annonce i et tysk kunstmagasin førte i denne sommer til fem oplevelsesrige dage i Thüringen.

De seneste år har jeg afsat en uge i ferien til at lære udvalgte steder i det tidligere Østtyskland at kende.

'Kulturreisen', som er et lille idealistisk foretagende med kun to ansattte, begyndte i 1992 at foranstalte rejser i arrangørernes hjemstavn, Thüringen og Franken, for at give interesserede indblik i disse egnes natur, historie, kunst og traditioner. Senere er konceptet udvidet til andre områder. Deltagerantallet er altid maksimum 25 - og rejserne varer fra fem-otte dage. Desuden arrangeres vandreture i Mainfranken. Temaet for min rejse var det kulturelt interessante område langs floden Saale. Vi boede fasti Jena (fint, nyt hotel) og foretog herfra ture ud med bus.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg oplevede et utroligt veltilrettelagt program ledet af en meget vidende og veloplagt rejseleder. Som eneste dansker var der også den gevinst for mig som tysklærer, at jeg var i tysk sprogrum hele tiden - også én af mine hensigter med at rejse med en tysk gruppe.

Området i Thüringen er nok ret ukendt for danskere - jeg mødte ingen. Man kan fryde sig over megen arkitektonisk skønhed, og der er smuk natur.

Vi fik udleveret en handy rejsehåndbog med dagsplaner, oversigter og kort - også rar at have bagefter. At mange havde været med samme arrangør før, er jo en anbefaling, som jeg fuldt kan tilslutte mig.

Her er adressen: Biedermann und Rauch - Kulturreisen - Sulzwiesener Strasse 7, 97262 Hausen/Bad Würzburg, telefon 09367 7146 og 98 1120, fax 09367 7146.

Else Clausen

Farum

Forkortet af redaktionen