0   213

Kommunedata tager ansvaret

Skolelederne og skoledirektørerne mødes med Kommunedata i denne uge

Der er ingen tvivl om, at vi har leveret et produkt, der ikke er i orden, siger produktmarkedschef i Kommunedata, John Viuf, om det kaosramte planlægningsprogram til folkeskolen, KMDMatrix.

Han mødes i denne uge med bestyrelsesmedlemmer fra Børne- og Kulturchefforeningen for at nå frem til en løsning, efter at foreningen, som repræsenterer landets skoledirektører, har gjort det klart, at kommunerne vil kræve en erstatning i størrelsesordenen 30 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under banneret

'Vi har gennemgået det materiale, vi har fra skolelederne i 20 kommuner, og det viser et fantastisk godt dokumentationsgrundlag over for Kommunedata. Det handler om de urimeligt lange svartider, der får det hele til at kokse, det handler om, at man ikke kan stole på de tal, programmet beregner. Med andre ord - vi har betalt for en vare, vi ikke har fået leveret. Vi har i bestyrelsen formuleret nogle krav til Kommunedata, som vi selvfølgelig ikke vil offentliggøre på forhånd, men som det har været fremme i pressen, så handler det om minimum 30 millioner kroner. Men nu vil vi sammen med Kommunedata vurdere, om vi kan finde nogle acceptable løsninger for kommunerne - mange kommuner har også tilkendegivet, at de overvejer at finde en anden leverandør', siger næstformand i Børne- og Kulturchefforeningen Knud Jensen, Herning.

Arbejdsnedlæggelse

Mødet med Kommunedata fandt sted tirsdag i sidste uge, og torsdag i denne uge mødes Kommunedata så med Danmarks Skolelederforening og Lederforeningen/DLF for at tale om de aktuelle problemer med Matrix:

'Det handler om at gøre hverdagen mere udholdelig for skolelederne', siger John Viuf fra Kommunedata, der fortsat ser programmets lange svartider som det helt store problem. Tredje fase af programpakken, nemlig den del, der skal overføre til lønsystemet oghåndtere overtidsbetaling, kommer ud til de første skoler den 20. september og til de resterende den 5. oktober. I den forbindelse skulle fejlen vedrørende lærernes undervisningstillæg også være rettet.

I den forløbne uge var der en arbejdsnedlæggelse i forbindelse med Matrix- problemerne på Rødkildeskolen i Vanløse, men frustrationerne handlede dog i lige så høj grad om, at tre nyansatte lærere slet ikke havde fået løn - hvilket ikke skyldtes Matrix, men en anden fejl i det kommunale system - som om, at skolens øvrige lærere manglede undervisningstillæg på grund af Matrix-problemerne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet