0   117

Justerede forventninger

Undervisningsministeriet har dæmpet ambitionerne på lærerseminariernes vegne. I regeringens finanslovsforslag står der, at optagelsesrammen for nye lærerstuderende i år 2001 er 4.396. I forbindelse med sidste års finanslov blev optagelsesrammen for det samme år sat til 4.810.

Anledningen til justeringen er, at færre unge, som omtalt på side 12-13 i Folkeskolen, har ønsket at blive optaget på seminarierne i de senere år. Man har derfor valgt at foretage en simpel fremskrivning i stedet for som i de tidligere år, hvor optagelsesrammen har været sat op, fordi man ønskede at signalere et politisk ønske om at få uddannet flere lærere, oplyser kontorchef Bodil Horn, Undervisningsministeriet.

Artiklen fortsætter under banneret

Ifølge kontorchefen betyder de justerede forventninger ikke, at seminarierne vil få afslag på at optage flere studerende, hvis tilmeldingerne strømmer ind næste år.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet