KL må påtage sig et ansvar

På mange skoler har lærerne stadig ikke en aktivitetsplan, de kan regne med

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Overenskomsten er ikke blevet overholdt på hundredevis af folkeskoler, hvor skolelederne ikke har været i stand til at udlevere lærernes aktivitets- og mødeplaner de krævede fire uger før skolestart.

Mange steder har lærerne stadig ikke en aktivitetsplan, de kan regne med. Formanden for DLF, Anni Herfort, har nu henvendt sig til Kommunernes Landsforening (KL) for at få sin modpart ved overenskomstforhandlingerne til at påtage sig et ansvar for sommerens planlægningskaos på skolerne.

'Vi gjorde Kommunernes Landsforening opmærksom på, hvor dårligt Kommunedatas planlægningsprogram fungerede ved et møde kort før sommerferien, og der afviste KL, at der var nogen problemer overhovedet', fortæller Anni Herfort. 'Nu må KL stå ved sit ansvar - for det er helt og holdent kommunernes ansvar at overholde den frist, vi har aftalt i overenskomsten'.

Anni Herfort forbeholder sig ret til at gå videre i det arbejdsretlige system med de massive overenskomstbrud. For mange lærere er det måske svært at se det store problem i, at aktivitetsplanerne er nogle uger forsinket og ikke 100 procent korrekte, så længe de har deres skoleskema og ved, hvornår de skal undervise. Men uden korrekte aktivitets- og mødeplaner er det vanskeligt at opgøre lærernes undervisningstimer - og dermed beregne det løntillæg, de skal udløse - og det er umuligt at beregne, om en lærer arbejder for meget eller for lidt. Mange kredse har lavet nye aftaler med kommunerne og sat nye frister til 1. september eller 15. september, og andre har lavet aftaler med kommunerne om, at lærerne ikke kan komme til at skylde kommunen arbejdstimer.kara

Powered by Labrador CMS