Grøn skoleuge i Århus

Skolerne i Århus har haft fælles temauge om det grønne islæt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mandag den 21. august lød startskuddet til Århus kommunale Skolevæsens temauge 'Folkeskolens Dag'. For tre år siden løb en lignende temauge af stabelen. Dengang var det den praktisk-musiske dimension, der kom på dagsordenen. I år krydrede det grønne islæt ugen.

'Det grønne islæt handler om menneskets samspil med naturen', siger Erik Christensen, der var skolekonsulent og faglig koordinator på projektet.

'Det er fint at gå på opdagelse i naturen, for det kan begejstre og engagere eleverne, og det er med til at udvikle deres miljøbevidsthed, men det grønne islæt skal ikke kun findes i natur/teknik-timerne. Det skal være en del af alle fag', pointerer han.

Netop fordi det grønne islæt involverer alle lærere, mener han, det er et godt fælles tema.

'Ved på denne måde at sætte fokus på det grønne islæt får den enkelte skole et skub til at komme i gang - eller videre - med at integrere det i fagene', siger han.

Mandag var alle kommunens 5.-klasser inviteret til stranden, og alle skoler har modtaget et inspirationskatalog med grønne idéer, så hele ugen sydede de århusianske skoler af elever, der producerede fuglekasser, byggede bålpladser og undersøgte vandhuller.

Da 2.000 elever om mandagen boltrede sig langs de århusianske strande, skulle de opleve at være en del af noget stort.

'De har forhåbentlig haft en god dag i naturen, og de har vidst, at alle andre 5.-klasser i Århus også var der. Det har givet dem en fornemmelse af fællesskab på stranden. Den oplevelse er med til at understrege, at vi har et fælles ansvar for miljøet', siger Erik Christensen.

Men også lærerne fik lejlighed til at fornemme fællesskabet. Ugen sluttede nemlig med ekskursioner og foredrag for alle ansatte lørdag eftermiddag, inden en gigantisk personalefest lørdag aften satte punktum for temaugen.

'I en stor kommune som Århus med 51 skoler er det vigtigt at styrke følelsen af fællesskab skolerne imellem. Vi håber, arrangementet giver lærerne en fornemmelse af, at vi alle trækker i samme retning', siger Erik Christensen og tilføjer, at arrangementet 'Folkeskolens Dag' nu næsten er en tradition.-Annette Grandt er freelancejournalist