Altinget

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

http://www.altinget er et demokratisk, interaktivt medium, der prøver at gøre politik til noget jordnært, noget, der vedgår den enkelte borger. Frem til euro-valget om den monetære union den 28. september forsøger folkene bag denne side at gøre det nemmere at holde sig orienteret i den politiske debat. Det gør de ved at holde en jordnær dialog imellem ja- og nej-repræsentanter. Dialogen/debatten krydres med fornøjelige fortolkninger af valget. Således har Altinget netop sat nationalbanken til salg for et symbolsk beløb.

Altinget er et spændene tiltag, hvor man får mulighed for at hente informationer og debattere om den danske politiske udvikling. Folkene bag siden er bestemt kompetente, og vi kan med sikkerhed forvente os meget fra deres krogede hoveder i fremtiden.

De fleste politiske partier har også deres egen Internetside. På disse skrives der ligeledes heftigt om aktuelle lovforslag, afstemninger med mere. Prøv selv at søge efter dit eget parti enten ved at skrive dit partis adresse i Internetbrowserens søgefelt eller ved at søge hos portalen http://www.jubii.dk eller http://www.sol.dk.

Internetsiden http://www.sf-venstre.dk/ er et godt eksempel på, hvordan de enkelte partier prøver at 'afbalancere' deres synspunkter ved at angribe eller forsvare modpolens synspunkt. Nævnte side er god at hente informationer om den kommende EU-afstemning på. På adressen http://www.emu.dk/emu400/100/ er der ligeledes kommet en debatside, som vi kan anbefale at kikke forbi.