Færdselslærer med fart på

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En færdselskontaktlærer på en skole i Næstved går rundt med røde ører. I sidste uge blev læreren taget i en af de hastighedskontroller, som politiet traditionen tro afholdt i forbindelse med årets skolestart. Læreren kørte 70, hvor man kun må køre 50.

'Læreren blev målt på en bred vej ud for en skole, som vedkommende ikke selv er ansat på. Det var måske årsagen til, at han havde lidt travlt. Men læreren blev meget berørt af at blive snuppet for at køre for stærkt', siger politiinspektør Flemming Hansen fra Næstved Politi. Af hensyn til læreren vil han ikke afsløre, om der er tale om en mand eller en kvinde.

'Det er en lærer, som vi har stor respekt for, og jeg synes bestemt ikke, at vedkommende skal opgive sit job som færdselskontaktlærer. Også en lærer kan begå en fejl, og når vedkommende har betalt bøden på 1.100 kroner, er den sag ude af verden for os', siger Flemming Hansen.

Færdselskontaktlæreren fra Næstved var ikke den eneste, der gjorde sig uheldigt bemærket under politiets skolestartskampagne. Ved en skole på Nordfyn kørte skolebussen 82 kilometer i timen, hvor man højst må køre 60, og i Vestjylland blev en mor snuppet med to børn i bilen. Ingen af dem havde sikkerhedsseler på. Alligevel blev moderen stærkt fortørnet over, at hun skulle bruge tid på at blive noteret, for hun havde meget travlt - hun skulle møde på arbejde som lærer på en anden skole.