Debat

Kongres 2000 - posteringsfejl

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Siden 1993 har kongressen vedvarende vedtaget, at pensionen bør følge den almindelige lønudvikling. Det har vore forhandlere ved overenskomstforhandlingerne ikke magtet at gøre nok ved. Årsagen hertil skal hentes i pensionsloven, der siger, at generelle ændringer i lønnen skal give tilsvarende ændringer i pensionen. Som følge heraf har man opdelt lønstigningssummen i en generel og en speciel del.

Omklassificeringer og decentral løn kommer alle til gode og er således en generel lønændring. Men da deres gennemførelse er sket med penge fra den specielle del af lønstigningssummen, er disse lønændringer blevet unddraget den lovbestemte reguleringspligt.

Gennem denne posteringsfejl er pensionisten gået glip af betydelige summer. Fremover drejer det sig om 13.000 kroner årligt for hver nuværende pensionist. Fejlen kan rettes uden forringelse af aktive tjenestemandsansatte læreres lønregulering og pension. Pengene bør tilbageføres til postering i den generelle, reguleringspligtige del af lønstigningssummen med tilbagevirkende kraft.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det bør kongressen fortælle vores forhandlere i hovedstyrelsen.

Peter Bruun

Roskilde