Debat
0   132

Kongres 2000 - posteringsfejl

Siden 1993 har kongressen vedvarende vedtaget, at pensionen bør følge den almindelige lønudvikling. Det har vore forhandlere ved overenskomstforhandlingerne ikke magtet at gøre nok ved. Årsagen hertil skal hentes i pensionsloven, der siger, at generelle ændringer i lønnen skal give tilsvarende ændringer i pensionen. Som følge heraf har man opdelt lønstigningssummen i en generel og en speciel del.

Omklassificeringer og decentral løn kommer alle til gode og er således en generel lønændring. Men da deres gennemførelse er sket med penge fra den specielle del af lønstigningssummen, er disse lønændringer blevet unddraget den lovbestemte reguleringspligt.

Artiklen fortsætter under banneret

Gennem denne posteringsfejl er pensionisten gået glip af betydelige summer. Fremover drejer det sig om 13.000 kroner årligt for hver nuværende pensionist. Fejlen kan rettes uden forringelse af aktive tjenestemandsansatte læreres lønregulering og pension. Pengene bør tilbageføres til postering i den generelle, reguleringspligtige del af lønstigningssummen med tilbagevirkende kraft.

Det bør kongressen fortælle vores forhandlere i hovedstyrelsen.

Peter Bruun

Roskilde


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ