Køn
0   334

Her kan ma fortælle alt

Jill på 15 år fik selvtilliden tilbage, da hun skiftede til pigeklasse

Jill Mortensen Petersen har været elev i pigeklassen (se boks) på Humlehaveskolen i Odense i to år. Hun har tidligere gået på andre folkeskoler i Odense. Indtil 7. klasse klarede hun sig godt fagligt.

'Jeg havde altid været dygtig i skolen, men lige pludselig blev det bare for meget. Jeg blev træt af at gå i skole. Der var alt for mange elever, og jeg kunne ikke holde lærerne ud'.

Artiklen fortsætter under banneret

Jill blev til sidst smidt ud på grund af for meget fravær og meldt ind på en anden stor skole. Det gik heller ikke.

'Jeg lod, som om jeg tog hen på min egen skole om morgenen. Men jeg tog altid ud til Humlehaveskolen og hang ud i pigeklassen. Jeg kendte de andre piger, der gik her. Når lærerne spurgte, hvorfor jeg var der og ikke i min egen klasse, løj jeg og sagde, at vi havde fri'.

Det endte med, at lederen af pigeklassen, Mette Severin, fik en snak med Jill og senere hendes mor. De blev enige om, at det bedste ville være, hvis Jill blev optaget i klassen.

'Vi begyndte med at få styr på tingene, for eksempel skulle vi sammen finde ud af, hvilket niveau undervisningen skulle ligge på. Jeg synes, jeg har lært meget om mig selv og er blevet mere moden. Jeg har også fået et bedre forhold til min mor og til voksne generelt. Tidligere syntes jeg, der var mange voksne, der tog afstand fra mig, fordi jeg gik meget sammen med udlændinge'.

Da Jill som 13-årig startede i pigeklassen, var hun kæreste med en andengenerationsindvandrer. Han røg ind og ud af fængsler.

'Det var ikke godt for mig at være kæreste med ham. Han var meget dominerende og jaloux. Han forbød mig blandt mange andre ting at gå i kjole. Lærerne opfordrede mig til at droppe ham. Det gjorde jeg til sidst. I dag har jeg en dansk kæreste, som jeg har det meget bedre med. Jeg kan godt se nu, at jeg fandt mig i for meget fra min daværende kæreste, men jeg var meget fascineret af udlændingene og syntes, det var spændende at være sammen med dem, ligesom mine ældre veninder var', siger Jill.

Jill har følt sig tryg ved Mette Severin og de to andre lærere fra begyndelsen.

'Jeg føler virkelig, man kan betro dem alt. Jeg har også fortalt Mette om de gange, hvor jeg har prøvet at tage speed, og om de par gange, hvor jeg har været oppe og slås med andre piger'.

Når Jill har fået sin afgangseksamen, er det hendes plan at begynde på social- og sundhedsskolen. På længere sigt vil hun gerne læse videre til socialrådgiver.-Susanne Hessner er freelancejournalist


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ