Debat

Mens vi venter

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som de russiske kulminearbejdere sidder og skuer efter deres lønninger, sidder vi på vore amtskommunale skoler og skuer efter vores lønreguleringer fra april 2000. Gad vide, hvilken kasse de ligger og samler støv/renter i.

Som de pæne mennesker, vi efterhånden er blevet, har vi siden april arbejdet på fuld tid, men vi er begyndt at regne på, hvor meget vi skal nedsætte vor arbejdstid, så den kan komme til at passe med den faktiske lønudbetaling.

Måske kan DLF hjælpe os med det regnestykke - eller har man andre forslag fra foreningens side til løsningen af problemet?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi skal jo i gang her per 1. august, så det ville være dejligt at vide, hvorledes vi skal forholde os.

Ole Søndergaard

Hillerød

Svar

Jeg har stor forståelse for den utilfredshed, der har været på de amtskommunale skoler i forbindelse med udmøntningen af overenskomstresultatet. Den tekniske tilretning og de få udeståender af politisk art, der har været, for eksempel spørgsmålet om aldersreduktion, har taget utilstedelig lang tid. Det beklager jeg meget.

Vi har sammen med de øvrige LC-organisationer (Lærernes Centralorganisation), der også er omfattet af et amtskommunalt aftalekompleks, via LC rettet henvendelse til Amtsrådsforeningen, og vi vil tage sagen op i KTO (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte), så vi ikke i fremtiden kommer i en lignende situation.

Men det lykkedes heldigvis at blive færdig med aftalerne i begyndelsen af juli, og alle amter har fået tilsendt aftalerne, så de per 1. august kan udbetale den rigtige løn og regulere for perioden 1. april - 31. juli.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF