Debat

For gammel

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Min gode ven, en erfaren lærer, rask og veluddannet også inden for IT, får følgende besked ved en jobsamtale om en almindelig lærerstilling i folkeskolen:

'Du får ikke stillingen. Du er for gammel. Du er 53 år'.

Jeg rådede ham til at indgive en politianmeldelse for aldersdiskriminering med erstatningskrav på linie med praktikanter, der bliver vraget på grund af tørklædebrug.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Ved nærmere studier viser det sig, at USA, Finland, Spanien og Portugal har forbud mod aldersdiskriminering. I Danmark er grov aldersdiskriminering lovlig, oven i købet understøttet af en speciel dansk inhuman nummerregistrering (CPR-diskrimineringsnummer), der åbent oplyser om alder, køn med mere.

Modstandere af diskriminering bør gå stærkt ind for EU - der vil indføre forbud mod aldersdiskriminering i hele EU.

Men hvor er Danmarks Lærerforening i dette spørgsmål?

Uffe Kærsgaard Hansen

Gedser

Svar

Danmarks Lærerforening tager afstand fra enhver form for diskriminering, herunder aldersdiskriminering. Det betyder blandt andet, at foreningen nationalt og internationalt støtter overholdelse af love og konventioner, der har til formål at forhindre diskriminering. Et forbud mod aldersdiskriminering i hele EU vil foreningen naturligvis være indstillet på at støtte. Foreningen støtter og rådgiver selvfølgelig også det enkelte medlem, som måtte have været udsat for diskriminering.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF