Knud Vestergaard Rasmussen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med sorg, vi på Ejstrupholm Skole modtog budskabet om, at Knud Vestergaard var død på skoleårets sidste dag, kun 55 år.

Knud havde været alvorligt syg et par dage, men vi havde grund til at tro, at han var i bedring. Derfor kom budskabet som et chok for os alle, og det blev en meget stille sidste skoledag.

Knud blev ansat som lærer ved Ejstrupholm Skole i 1967 og underviste hovedsageligt i dansk, specialundervisning og orienteringsfag. Han markerede sig gennem årene som en central person på skolen, idet han blev valgt til en lang række tillidsposter. Ved sin død var han således blandt andet tillidsmand, personalerepræsentant i skolebestyrelsen og mødeleder i pædagogisk råd.

Knud havde mange tillidsposter, fordi vi alle havde stor tillid til ham. Han udstrålede en kolossal ro og en personlig hæderlighed, som var vigtig for skolen og det kollegiale fællesskab. Man kunne usvigeligt sikkert regne med ham.

Gennem de sidste fire måneder var Knud konstitueret som viceinspektør på skolen. Også på denne post oplevede vi ham som et overordentlig flittigt og venligt menneske, der med stor energi tog fat på at lære alt det nye. Det er betegnende for kollegernes tillid til ham, at ingen tvivlede på, at han samtidig med det midlertidige viceinspektørjob kunne fungere som tillidsmand.

Knud var en berigelse for Ejstrupholm Skole, og vi har mistet meget. En god og trofast kollega, en ven, et fint menneske, som vi vil komme til at savne dybt.

Men størst er tabet naturligvis for hans kone Britta og deres fire børn. Vore tanker går til jer i dybeste medfølelse.

Æret være Knud Vestergaards minde.

Kolleger og ledelse ved Ejstrupholm Skole