PENSION - en gave fra staten

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Det var nok en dumhed', erkender Statspensionisternes Centralforening, at tjenestemandsorganisationerne i sin tid i 1969 accepterede at gå ned i løn og samtidig holde op med at indbetale til pension 'For nu skal det tilsyneladende hedde sig, at tjenestemandspensionen er en gave, som pensionisterne får af staten'.

Statspensionisternes Centralforening, som de tjenestemandspensionerede lærere udgør en stor del af, er vrede over, at statsminister Poul Nyrup Rasmussen med opbakning fra finansminister Mogens Lykketoft giver udtryk for, at tjenestemænd siden 1969 ikke selv har betalt til deres pension. Det sker i et brev til Centralforeningen.

'Kendsgerningen, som de to ministre udmærket kender, er imidlertid, at tjenestemandskommissionen af 1969 af administrative grunde ønskede at gå væk fra et direkte løntræk som pensionsbidrag', skriver Statspensionisternes Centralforening i en pressemeddelelse.

'Pensionen betales gennem en lavere lønfastsættelse. Hvis blot ministrene ville erkende dette, kunne der måske komme mere saglighed i drøftelserne . . .'.

Powered by Labrador CMS