Helheds/heldagsskoler
0   294

Nyt udspil

Kommunerne bestemmer, hvor meget helhedsskole der kommer ud af 350 millioner kroner

Det bliver op til kommunerne at bestemme, om der kommer mere undervisningstid og mere sammensmeltning mellem fritidsaktiviteter og skole ud af de 350 millioner kroner, der blev afsat på sidste års finanslov til forsøg med helhedsskole.

Efter hvad Folkeskolen erfarer, går undervisningsminister Margrethe Vestagers nyeste forhandlingsudspil ud på at tilbyde kommunerne penge til forskellige forsøg og til at forbedre skolefritidsordningerne. Forsøgene kan blandt andet dreje sig om lærersamarbejde på tværs af fag og klassetrin og om at udvide åbningstiden på skolebibliotekerne. Den udvidede åbningstid kan så bruges til at tilbyde lektiecafe om eftermiddagen.

Artiklen fortsætter under banneret

Ved at udforme udspillet på den måde, kan ministeren måske få Kristeligt Folkepartis tilslutning. Udspillet lugter nemlig ikke så meget af helhedsskole som de tanker, Centrum-Demokraterne fremlagde, da partiet fik pengene afsat på finansloven.

Målet var dengang at nedlægge fritidshjem og skolefritidsordninger og i stedet integrere fritidsaktiviteterne i skolen.

'Det er af hensyn til Kristeligt Folkeparti, at der lægges så meget vægt på det frivillige, og at fritidsaktiviteterne er lagt i regi af skolebiblioteker og skolefritidsordninger. På den måde skal forældrene i højere grad foretage et bevidst tilvalg. Men vi er godt tilfredse med det nye udspil. Det sikrer flere tilbud til børnene', siger Centrum-Demokraternes uddannelsespolitiske ordfører Susanne Clemmensen.

Ifølge Susanne Clemmensen skal forliget være på plads i løbet af juni. Inden da skal regeringen, Socialistisk Folkeparti, Centrum-Demokraterne, Kristeligt Folkeparti og Venstre have sagt god for det.

Hverken undervisningsministeren eller Kristeligt Folkepartis formand Jann Sjursen ønsker at udtale sig.j


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ