0   119

Millionerne hober sig op

Siden 1997 har der været afsat 12 millioner kroner om året til at give praktiklærerne i folkeskolen en egentlig praktiklæreruddannelse - men millionerne står bare og hober sig op, og heller ikke i år kommer uddannelsen i gang. Der mangler stadig en 'afklaring af de nærmere forhold omkring finansieringen af uddannelsen', lyder det fra Undervisningsministeriet.

'Vi sidder og arbejder på den bedst tænkelige løsning', siger kontorchef i ministeriets økonomistyringskontor, Peder Michael Sørensen.

Artiklen fortsætter under banneret

'Det er vores opgave at sikre, at skatteyderne får mest muligt ud af pengene, så flest mulige lærere kommer igennem uddannelsen på den kortest mulige tid, og det er jo ingen sag at starte den slags forkert. Nu ligger det fast, at uddannelsen ikke kommer i gang til 1. august, og det betyder, at vi har lidt mere tid til at finde en god løsning'.

Bekendtgørelsen om uddannelse af praktiklærere til læreruddannelsen blev færdig i december sidste år. Det er meningen, at uddannelsen skal give merit svarende til en kvart pædagogisk diplomuddannelse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet