Debat

Kulegravning

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er dejligt at se, at der er igangsat et udviklingsprojekt, som skal kulegrave arbejdet i DLF.

Ifølge Folkeskolen nummer 12 under referat fra hovedstyrelsen er arbejdet at analysere blandt andet foreningens opbygning, og hvordan DLF's opgaveløsning bliver bedst muligt. 'Vi skal lytte til alle medlemsgruppers synspunkter . . .', står der i referatet.

Derfor er mit spørgsmål: Hvordan er pensionistfraktionens problemer i forhold til foreningen beskrevet? Er der i det kilotunge materiale, som konsulentfirmaerne har fået, en beskrivelse af pensionisternes forhold i DLF og en beskrivelse af, hvilke økonomiske ressourcer der er afsat til dette arbejde?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det vil givet interessere mange pensionister at kunne læse om netop denne del af udviklingsprojektet i Folkeskolen. Vi imødeser med spænding at læse de input, der er kommet til udviklingsprojektet fra vore repræsentanter i hovedstyrelsen.

Neel Eriksen

Lyngby

kongresdelegeret, fraktion 4

Svar

På Neel Eriksens spørgsmål om, hvordan pensionistfraktionens problemer i forhold til foreningen er beskrevet i 'det kilotunge materiale', konsulentfirmaerne har fået udleveret, kan jeg fortælle, at grundlaget for foreningens politik vedrørende alle foreningens medlemsgrupper findes i dette rigtignok fyldige materiale. Kongresbeslutninger, debat og økonomi fremgår af materialet, men måske er det formelle grundlag i virkeligheden ikke det mest interessante. Det skal bare være i orden.

Jeg forstår Neel Eriksens spørgsmål mere i retning af, hvordan I får indflydelse, og hvordan I får mulighed for at blive hørt. Jeg har tidligere orienteret om, at de forskellige grupper vil blive inddraget undervejs, altså også fraktion 4.

Den måde, vi vil arbejde med udviklingsprojektet på, lægger i høj grad op til dialog. Vi vil tage initiativer til at inddrage medlemmerne direkte, men det behøver ingen sidde og vente på. Jeg kan kun opfordre til at give input til arbejdet og komme med ideer til, hvad der bør medtænkes i processen. Den opfordring gælder alle vore medlemsgrupper.

Følgegruppen skal være tænketank, og dens rolle er vigtig, men rundt omkring er der jo også mange andre, der tænker tanker.

Det er godt at opleve interesse for udviklingsprojektet fra medlemmerne, og det vil være en berigelse for projektet, hvis mange tager del i debatten.

Astrid Schjødt Pedersen

medlem af forretningsudvalget

og formand for udviklingsprojektet

Powered by Labrador CMS