Debat

Fra asken i ilden

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På baggrund af udviklingen inden for den sidste halve snes år gør Reinhard Werner, kredsformand i Vestsjælland, fuldstændig ret i at efterlyse en 'klar, fornuftsbetonet lønpolitik til gavn for alle foreningens medlemmer' (Folkeskolen nummer 17-18). Kronen på værket er vores nye overenskomst, der efter alt at dømme vil gøre den enkelte lærers løndannelse mere uigennemskuelig og ude af takt med det daglige arbejde end nogensinde før. Den decentrale udmøntning af aftalen og individualiseringen af lærernes løn- og arbejdsvilkår sluger enorme ressourcer og skaber især frustration hos de mest undervisende lærere, der føler sig snydt.

Alligevel virker Reinhard Werners efterlysning besynderlig, al den stund han personligt har været - og fortsat er - en svoren fortaler for udviklingen hele vejen igennem. Derfor er der grund til at advare, når han nu kræver, at politikudviklingen fremover i endnu højere grad skal overlades til kredsene. Det ville formentlig bringe os fra asken i ilden.

Niels Christian Sauer

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

medlem af DLF's hovedstyrelse