Den Norske Nettskole

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

http://av-senteret.no/cgi-bin/nettskolen/imaker

I Norge har man gjort det geniale, at undervisningen i Netskolen bliver knyttet til en værtsskole og en værtsklasse. Det betyder, at der opstår kontakt og samarbejde mellem børn ude og hjemme til stor gavn for begge parter. Perspektivet for en Netskole udvides på den måde, så det ikke kun er elever fra den primære målgruppe, der har glæde af skolen, men også helt almindelige elever i en helt almindelig skole.

Netskolerne er et forvarsel om, hvordan skolens fysiske rammer og begrænsninger lidt efter lidt ophæves, og undervisning og læring finder sted på helt nye måder.

Det bliver spændende at se, hvad det kommer til at betyde for forældrerollen og for lærerrollen og for hele skolens fremtid, når lærerne i princippet kan sidde overalt i verden - for eksempel på Bahamas, mens de voksne, der er fysisk til stede sammen med børnene, primært bliver vejledere og opdragere.